MEDYA

İşlenmeyen Tarım Arazileri Ekonomiye Kazandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğiyle, işlenmeyen tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak. Yönetmelik uyarınca, iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri kiralanarak tarımsal üretim için kullanılacak. Yalova’daki tarım arazilerinin de bu düzenlemeden yararlanması bekleniyor.

Bakanlık, kiralama çalışmaları kapsamında 2024 ve 2025 üretim yıllarına ait işlenmeyen tarım arazileri tespit edilerek 2025 yılının son çeyreğinde ilk kiralamanın yapılması planlanacak. İşlenmeyen arazilerin kiralanmasına yönelik işlemler il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulacak komisyonlar vasıtasıyla gerçekleştirilecek.

İşlenmeyen tarım arazilerinin tespit işlemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve taşra teşkilatının iş yoğunluğunun azaltılması amacıyla Bakanlığımız tarafından geliştirilen metot ve fiili kontrollerle tespit edilecek.

Yapılacak kiralama işlemleri ile işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime kazandırılması, Çiftçi Kayıt Sistemine kaydedilmesi ve tarımsal üretim planlaması dahilinde ülkemiz gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi sağlanacak.