Sokak kedileri ve sokak köpekleri için 45 barınak kapasitesi bulunan bakım evinde 2 veteriner, 2 tekniker, 2 Haybulans ekibi, kedi ve köpekler için bakım ve temizlik ekipleri hizmet veriyor. Bakım evi bünyesindeki Haybulans gezici müdahale aracıyla dört ayda 72 kedi ve 21 köpek olmak üzere toplam 93 sokak hayvanı yerinde tedavi görürken, 118 kedi ve 20 köpek olmak üzere 138 sokak hayvanı da barınakta tedavi edilerek doğal ortamına bırakıldı. Bakım evinde 67 sokak hayvanı ayakta tedavi edilirken, toplam 37 kedi ve köpek için de kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Başkan Yele ve İl Jandarma Komutanı Bir Arada Başkan Yele ve İl Jandarma Komutanı Bir Arada

Yalova Ciftlikkoy Sokak Hayvanlari Bakim Ev Kopek Kedi (1)Başkan Yele: “Hayvan Dostu Belediye Olarak Sorumluluğumuzu Biliyoruz”

Sokaklarda yaşayan can dostlar için mamamatik hizmeti gibi otomatların yanı sıra 13 noktada oluşturdukları beslenme-sulama noktaları aracılığı ile sürekli mama ve su desteği sağladıklarını belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “İlgili yasalar çerçevesinde, belediye olarak yükümlülüklerimizi yerine getirmenin ötesinde çalışmalar yürütüyoruz. Can dostlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan hayvanseverlerimizle görüş alışverişinde bulunup biz de hayvan dostu bir belediye olarak üzerimize düşeni yerine getirme gayreti içindeyiz. Belediyemizin 444 89 12 numaralı çağrı merkezine hayvan dostlarımızla ilgili gelen bilgileri ekiplerimiz anında değerlendiriyor. Sokak hayvanlarımızın tedavilerini mümkünse yerinde yaparak doğal yaşam alanlarında sağlıklı bir şekilde yaşamalarına olanak sağlıyoruz. Bakım evimize konuk olan sokak hayvanlarımızın kısırlaştırma, aşılama, tıbbi bakım ve işaretlemeleri yapıldıktan sonra alındıkları noktaya geri bırakıyoruz. Ayrıca sahiplendirilen sokak hayvanlarını kayıt altına alıyoruz. Can dostlarımızın her zaman yanındayız. Onlara destek veren hayvanseverlerimizin de desteğiyle bakım evimizi daha da modern hale getirmek amacıyla planlamalarımız da devam ediyor” diye bilgi verdi.

Yalova Ciftlikkoy Sokak Hayvanlari Bakim Ev Kopek Kedi (3)Yalova Ciftlikkoy Sokak Hayvanlari Bakim Ev Kopek Kedi (4)Yalova Ciftlikkoy Sokak Hayvanlari Bakim Ev Kopek Kedi (5)Yalova Ciftlikkoy Sokak Hayvanlari Bakim Ev Kopek Kedi (2)

Kaynak: İHA