İnsan Kaynakları Platformu, Yalova Valisi Dr. Hülya KAYA, Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Yalçın KUBAT, Yalova SGK İl Müdürü Mehmet Salih AYDIN, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan DEDE ve İnsan Kaynakları (İK) üye işyeri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Açılış konuşmalarında söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “İlimizde özellikle çok tehlikeli ve tehlikeli sektörlerde yer alan işyerlerinde iş kazalarını nasıl azaltabiliriz bu konuda atılması gereken adımlar nelerdir, sadece ceza ve denetim değil burada aktif çözümler nelerdir bunları ortaya koymak istiyoruz. Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi önemsiyor çözüm odaklı bir anlayışı benimsiyoruz” dedi.

 Yalova Iskur Insan Kaynaklari Toplanti Vali Mudur (1)
İK toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “İl Müdürlüğü olarak, ilimizde insan kaynakları çalışanlarının birlikteliğini sağlayacak, iletişim kanallarını güçlendirecek, kamu-özel sektör diyaloğunu geliştirmek üzere ilimizin istihdamına yön veren işveren ve İK temsilcilerimiz ile birlikte 2019 Yılında insan kaynakları platformunu oluşturduk. İK platformu bu yönüyle ilimiz iş piyasasın talep tarafına yönelik beklenti ve sorunların ele alındığı, yerel düzeyde özel sektör ve kamu işbirliğinin en güzel örneklerinden birini temsil etmektedir. İlk kurulduğu günden buyana çalışma hayatı ve insan kaynakları süreçlerine yönelik yaptığımız toplantılarımızın çok verimli ve güzel çıktıları olduğuna şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YTSO’dan Kenan Engin’e Destek! YTSO’dan Kenan Engin’e Destek!

Yalova Iskur Insan Kaynaklari Toplanti Vali Mudur (3)

İK Platformu 6. Konu başlığının ‘İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Hukuki ve Cezai Sorumluluklar’ olarak belirlendiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Dede, “Teftiş Kurulu Başkanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından konu hakkında detaylı bilgilendirme sunumu yapılacaktır. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden İş Başmüfettişi Abdurrahman Çalık ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Gülbağ'a ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza göstermiş oldukları misafirperverlik ve işbirliği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.


İK toplantısı, İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları alanında sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin paylaşımı ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Bülten