GÜNDEM

İnce’den Çok Sert “Öcalan” Açıklaması: MHP’yi Hedef Aldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaya çok sert tepki gösterdi.

Çözüm sürecinin yeniden başlayacağına ilişkin tartışmalar, 22 Ekim Salı günü siyasi partiler tarafından gerçekleştirilen grup toplantılarının ardından daha da alevlenerek bir numaralı gündem maddesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör sorununa ilişkin yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırırken, Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda sarf ettiği sözler gündemi tamamen değiştirdi.

Bahçeli’nin PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın DEM Partisi’nin meclisteki grup toplantısına katılıp örgüt mensuplarının silahlarını bırakması için konuşma yapması gerektiğini belirterek çağrı da bulunması siyaset dünyasında büyük olay yarattı.  Konuyla ilgili farklı değerlendirmeler yapılmaya devam ederken, Yalovalıların yakından tanıdığı isim olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den de ses geldi. İnce, sosyal medya hesabından yaptığı çok sert açıklama ile MHP’yi hedef aldı.

Bahçeli’nin çağrısına çok sert tepki veren İnce, “İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin” ifadelerine yer verdi.