Yalovalı Velilerin Dikkatine: Okul Servis Ücretleri Belli Oldu Yalovalı Velilerin Dikkatine: Okul Servis Ücretleri Belli Oldu

Ülkemizin son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz hayatın her alanında etki bıraktı ve Türk Lirası her geçen gün biraz daha değer kaybetti. Türk parasının aşağı doğru çakılması sebebiyle kişi başına düşen milli gelir Dolar ve Euro bazında hesaplandığında ortaya çıkan durum daha da kötü duruma gitti. Bu konu üzerinden muhalefetteki siyasetçiler zaman zaman eleştirilerini dile getiriyor ve iktidara yükleniyor. Bu isimlerden sonuncusu Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce oldu. İnce, 2013 ile 2024 yıllarını kişi başına düşen milli gelir olarak Dolar bazında kıyasladı ve ülkenin 10 yıldır soyulduğunu iddia etti. 
“Fakirleşmiyoruz, soyuluyoruz!”
Resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan İnce, “Türkiye’nin kişi başına milli geliri 2013'te dünya ortalamasının 1.554 dolar üzerinde iken 2023'te 510 dolar altına düştü. Türkiye kişi başına milli gelir sıralamasında 2013 yılında 66. sıradayken son 10 senede 6 sıra geriledi. 10 yıldır fakirleşmiyoruz aslında, 10 yıldır soyuluyoruz!
 

Kaynak: Haber Merkezi