Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali için Son Toplantı Yapıldı Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali için Son Toplantı Yapıldı

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk birbirinden farklı dini konularda Yalovalıları bilgilendirmeye devam ediyor. İl Müftüsü Yılmaztürk resmi sosyal medya hesabından son olarak Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göçünün Hicri takvime göre 1446. Yılı özelinde ve Muharrem Ayı kapsamında videolu mesaj paylaştı.

“Muharrem Ayı, Hicri yılın ilk ayı olarak kabul edilmiştir”

Muharrem ayının Hicri senenin ilk ayı olduğunu belirten İl Müftüsü Yılmaztürk, “Saygı duyulan ve hürmet gösterilen haram aylardandır. Hz. Ömer efendimizin hilafeti döneminde Hicret’in resmi takvim kabul edilmesiyle Muharrem Ayı, Hicri yılın ilk ayı olarak kabul edilmiştir. Muharrem Ayı’nın 9, 10 ve 11. Aşure günlerinde oruç tutmayı, Hz. Peygamber Sav. Efendimiz tavsiye buyurmuşlardır. Muharrem ayı geçen yılın muhasebesini yaptırır. Ümmet olarak Hicri yılbaşında yeni bir hicret bilincine, yeni bir duruşa, tefrikadan, ayrılıktan, birlikten vahdete hicret etmeli ve Hicri yılbaşını bir dönüm noktası olarak görmeliyiz. Yeni Hicri senemizi tebrik eder, maddi ve manevi uyanışımıza, Ümmet-i Muhammed’in huzur ve sükûnuna vesile kılınmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, hayırlı seneler diliyorum.

Kaynak: Haber Merkezi