Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı. Güleç, mesajında “Depremin yaşattığı acıları ders alınması adına gelecek kuşaklara aktarmalı, depremi unutmamalı ve unutturmamalıyız” dedi.

Kahraman Gaziler ve Şehit Aileleri Sporla Buluştu Kahraman Gaziler ve Şehit Aileleri Sporla Buluştu

Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Halit Güleç, anma mesajında şunları dile getirdi:

“Tam 25 yıl oldu o acı geceye uyanalı. Önce büyük bir uğultu ardından şiddetli bir sarsıntı. Daha önce hiç yaşamadığımız bir acı tecrübe ile kalktık yataklarımızdan. Ama 2504 canımız 16 Ağustos gece ne hayallerle yattığı yatağından bir daha asla kalkamadı. Depremi en acı şekilde yaşayanlardan biri olarak gelecek nesillere deprem gerçeğini hatırlatmak gerektiğini hep savunanlardan oldum. Üzerinden 25 yıl geçse de acılar ilk gün ki gibi taze.

Geride kalan 25 yılda tekrar aynı acılar yaşanmasın diye bir takım önlemler alındı. Çünkü 25 yıl önce aslında sevdiklerimizi bizden alanın deprem değil çürük binaların olduğunu öğrendik. Teknoloji her geçen gün gelişse de bunu doğru kullanmadığınızda gelişen teknolojinin bizlere hiçbir faydası yok. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve maliyetler bizlerin teknolojiyi tam anlamıyla kullanmasına engel olmamalı. Çünkü yapılan her yanlış bir can kaybı demek. O nedenle hem yapanlara hem de denetleyenlere büyük iş düşüyor. 

25 yıl geride kaldı ama halen bizler maalesef kentsel dönüşümü konuşuyoruz. Devlet mi yapmalı, yoksa belediyeler mi ya da özel sektör üzerinden vatandaşlar kendi mi çözmeli. Maalesef bu kısır döngü yıllardır süregeliyor. Peki sebebi ne? Tamamen siyasi rant. Siyaset uğruna bugün binlerce vatandaşımız dayanıksız binalarda depremin olmaması için dua ediyor. Çok değil 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem bize ülkece deprem gerçeğine karşı hazır olmadığımızı açıkça gösterdi. 25nci yıl inşallah milat olur ve hızlıca dönüşüm için gerekli çalışmalar hep birlikte siyaset güdülmeden yerine getirilir. 2014 yılında göreve geldikten sonra birçok girişimimiz olmasına rağmen engellendiğimiz gibi engellerle insan hayatı tehlikeye atılmaz.

Bu vesileyle başta kentimizde hayatını kaybetmiş olan 2504 hemşehrimiz olmak üzere ülkemizde yaşanan tüm depremlerde hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah bizlere tekrar aynı acıyı yaşatmasın.”

Kaynak: Haber Merkezi