Güleç yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Çarşambanın gelişi perşembeden belli derler atalarımız. Aslında Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşu için düzenlenen programı gördükten sonra geçtiğimiz akşam düzenlenen anma programının bu denli vasat olarak organize edilmesini yadırgamamak mı gerek diye düşünmekten alamıyorum kendimi. 25 yıl önce o acı gece bizden 2504 canı kopardı. Bunlardan biri de ağabeyim Cemal Güleç’ti. Dolayısıyla o acıyı en iyi bilenlerden biriyim. Haksız yere cezaevine gönderildiğimiz süreç dışında her anma programına bizzat katıldım.

Son iki yıldır program vasatında altında bir şekilde organize ediliyor. Programsızlık nedeniyle adeta vatandaş sağa sola savruluyor. Alışıla gelen yıllardır kutlanan saatleri belli olan etkinliklerle oynayarak adeta vatandaş bezdirilmek isteniyor sanki. Bizzat katıldığım ve zamanında da bizzat organizasyonun içinde yer aldığım için yapılan yanlışları eleştirmek gerektiğini düşünüyorum ve bu konu önemli olduğu için sessiz kalmak yerine Yalova halkı adına tepkimi ortaya koymak istiyorum. 5., 10., 20., 25. gibi yıldönümleri önemlidir ve o dönemlerde etkinlikler daha kapsamlı olmalıdır.

Sayın Belediye Başkanı Şehir Plancısı ve depremi en iyi bilenlerden biri mesleği gereği ülkemizin sayılı hocalarına ulaşabilecek bir kişi olacağı inancındayım. Kapasitesi belli bir salon yerine tüm vatandaşların katılım sağlayabileceği halka açık bir alanda güzel bir organizasyon yapılmalıydı. Yıllardır unutmayalım, unutturmayalım diye kendimizi yırtıyoruz, ama sanki birileri de insanlar unutsun diye uğraşıyor. Tekrar aynı acıları yaşamak istemiyorsak unutturmamalıyız.

Kortej yapılıyor Yalova’da iktidar olan CHP Milletvekili yok. İl Başkanı yok. İlçe Başkanı yok. Diğer Milletvekilleri yok. YTSO Başkanı yok. Odalar Birliği Başkanı yok. STK’lar yok. 11’de yürüyüş 12’de Mevlid-i Şerif sonra 3 saat bu vatandaş ne yapacak? Plansızlık diz boyu. Geçmiş yıllarda yaptığımız gibi tüm vatandaşlarımızı 01:30’da meydana davet edip kalabalık bir yürüyüş sonrasında Kuran-ı Kerim okunduktan sonra saatler 03:02’ye geldiğinde de dualar edilip karanfiller bırakılıp kalabalık şekilde bir anma yapılabilirdi.

Sayın başkan hem 19 Temmuz’da hem de 17 Ağustos’ta sınıfta kaldınız. Bu acemilik döneminize denk gelmiş olabilir. Buradan gerekli uyarıyı yapmış olayım. Seneye daha dikkatli olacağınızı düşünüyorum. Programlara katılım sağlayan AKP İl Başkanını tenzi ederek diğer siyasilere ve milletvekillerimize de Yalova’nın seçilmişleri olduklarını ve Yalova’nın değerlerine sahip çıkmalarını hatırlatıyorum.”

Zafer Partisi Yalova Teşkilatı Gaziler Günü’nü Kutladı Zafer Partisi Yalova Teşkilatı Gaziler Günü’nü Kutladı

Kaynak: Haber Merkezi