GÜNDEM

Gökçe Barajı’nda Son Durum Ne?

Yaz aylarının sıcak ve mevsim normallerinin üzerinde geçmesi sebebiyle Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’ndaki doluluk oranı merak konusu oldu.

Ağustos ayının sonlarına gelmemizin ardından ülkemiz yaz mevsiminin sonlarına doğru gelmeye başladı. Haziran ayından itibaren kendisini gösteren hava sıcaklıkları zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkarak vatandaşları zor durumda bıraktı.

Yetkililer her yaz aylarında olduğu gibi su konusuna dikkat çekerek vatandaşları uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Şehrimizin en önemli içme suyu kaynağı olan Termal ilçesi sınırlarında bulunan Gökçe Barajı’nın su seviyesinin ne durumda olduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Temmuz Ayı’nın sonlarına doğru doluluk oranı %74 seviyesine kadar gerileyen baraj, geçtiğimiz 1 ay içerisinde yeteri kadar yağış gelmemesi sebebiyle daha da düşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre doluluk oranı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ölçümler sonrası %58 olarak belirlendi. Önümüzdeki süreçte de herhangi bir yağışın beklenmemesi sebebiyle son ölçülen orandan daha da aşağıya doğru bir düşüş bekleniyor.

“Duyarlı olacakları konusunda hiçbir şüphemiz yok”

Konuya ilişkin gazetemize ilişkin değerlendirmede bulunan yetkililer, “Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıcaklıklar tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Beklenen yağışların gelmemesi sebebiyle baraj seviyemizde azalmalar meydana gelmeye devam ediyor. Sizlere yaz ayları boyunca herhangi bir su sorunu yaşanmayacağını söylemiştik. Bu ifademiz geçerliliğini koruyor. Ancak Yalovalı vatandaşlarımızdan bir kez daha rica ediyoruz; Ortaya çıkabilecek olumsuz bir duruma karşı riskleri azaltmak için suyumuzu idareleri kullanalım ve israf etmeyelim. Yalovalıların bu çağrımıza uyacakları ve duyarlı olacakları konusunda hiçbir şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandılar.