Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Semt77 Yalovaspor, Iğdır deplasmanında yaşadıkları filmlere konu olabilir. Yeşil Kırmızılı ekibimiz 14. Haftada Alagöz Holding Iğdır Basketbol’a konuk oldu. Yalova ekibinin bu karşılaşma ve sonrasında yaşadıkları ise pes dedirtti.

Şehirdeki otellerin durumu, kirli hava şartları ve hava yollarındaki olumsuzluklara bir de hakemlerin tutarsızlıkları eklendi.

Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde

Havanın kirli olmasından ötürü Semt77 Yalovaspor’un başantrenörü Faruk Beşok maç başlayınca salona girmesi ise yaşananları gözler önüne sergiledi.

Iğdır’da yaşadıklarıyla ilgili olarak açıklama yapan Semt77 Yalovaspor Genel Menajeri Murat Dönmez,” Şehirde otel denilecek seviyede, olan otellerin şartları çok kötü ve sporcu ağırlamayı bilmiyorlar. Bu maç için iki hafta önce rezervasyon yaptırdığımız otel sebepsizce rezervasyonumuzu iptal etti. Burada ilk şoku yaşadık. Zaten Iğdır takımı da şehre bir gün önceden geliyor. Rakip oyuncuların olumsuzluklardan ötürü isyan ettiğini öğrendik. Şehirde nefes almak mümkün değil. Hava kirliliğinden salonda bile ağır bir şekilde is kokusu vardı genizleri yakıyordu. Takımımızdaki bazı sporcular ve antrenörümüz maç baslarken sahaya çıkmak zorunda kaldı astım gibi şikâyeti olanların performans koyması mümkün değil, salonun havalandırması çalışmıyor nedenini sorduğumuzda dışarıdaki hava kirli ve çalışınca daha kirli olur cevabını aldık. Salon kullanılmadığı için çok soğuktu. Sporcu, hakem ve seyirci sağlığı açısından maç oynanmaması gereken bir ortamda maç oynanıyor. Iğdır’a ulaşım çok sıkıntılı. İstanbul’dan bir uçak var. Oda çok kötü saatte. Dönüş uçağı artık herkesçe bilinen maç saatine göre ayarlanmış. Maç oynanırken uçağın iptal haberi geldi. Takımımızı üç gruba ayrıldık. Bir grubumuz Iğdır’da Kars’a 3 saatte anca gidebildi. Iğdır kulüp başkanı bile maça gelebilmek için Kars’a inip yapıp öyle gelmiş. Federasyon hiçbir takıma sormadan hiç kimseyle fikir alışverişi yapmadan sadece Erokspor lige alınsın diye 18 takıma çıkarıyor ve 18. takımı bulamıyor. Bir sene önce kurulan ve bölgesel ligde mücadele eden hiç 2. Lig bile oynamadan, şehirde konaklama sorunu olan ulaşım deseniz maalesef yaşananlar ortadayken başka çare olmadan Iğdır TBL’ye alınıyor. Buradan yanlış anlaşılmakta istenmeyiz ve Iğdır’a haksızlık yapmak istemiyoruz ama kendi takımları bile kendi şehirlerinde yaşamıyor. Iğdır sporlu oyuncular ve teknik ekip her hafta bu ve benzeri sıkıntıları yaşıyorlar onlar içinde çok zor bir durum. İşin maddi boyutu tamamen ayrı bir tartışma konusu. Takım sayısı artıyor gelirler artmak yerine azalıyor, masraflar artıyor ama kulüpleri düşünen kimse yok. Daha önce iddia gelirleriyle maaş ödemeye çalışan kulüpler varken şimdi ise iddia gelirleri otel masraflarını bile karşılamıyor ki bütün maçlar iddiada yer almıyor. Bundan 7-8 sezon önce daha çok maç iddiada yer alıyordu ve iddia gelirleri 11-12 sezon öncesi ile aynı rakamlar. Eğer o haftaki bültende yer alırsanız 25.000₺ kazanırdınız 35.000₺ sadece” diye konuştu.

Editör: Arda Yavuz