30 Ağustos Altınova’da Coşkuyla Kutlandı 30 Ağustos Altınova’da Coşkuyla Kutlandı

Hersek Deltası Kara ve Sualtı kazıları ile ilgili çalışmaları Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya ve beraberindekileri bilgilendiren Kazı Başkanı Doç Dr. Serkan Gündüz ve Kazı Başkan Vekili Uzman Arkeolog Işık Akalan Gündüz Altınova’da yapılan kara ve sualtı kazılarının ilçenin ve bölgedeki tarihe ışık tuttuğunu belirtti.

“Hersek Deltasında yapılan çalışmalar tarihe ışık tutacak”

Hersek deltasında kara ve sualtı kazılarının Altınova tarihi için önemli olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Serkan Gündüz,” Hersek deltası ve bölgesinde yapılan kara ve sualtı kazı çalışmalarımız devam ediyor. İlçede yaptığımız çalışmalarda sualtında ve karada yoğun şekilde kültür varlıkları tespit edilmiştir. Bölgede yaptığımız çalışmalar tarihe ışık tutacak.” dedi.

Yalova Altinova Belediye Hersek Sualti Cobankale Kazi Arkeoloji Tarih (2)“Tarihte, Çobankale kilit noktasıydı”

Çobankale bölgesinde yapılan araştırmalar ile ilgili ise Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin, Başkan Fazlaca ve beraberindekileri bilgilendirdi.

Çobankale’nin her dönemde stratejik bir öneme ve tarihte kilit bir noktaya sahip olduğunu aktaran Altınova Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin,” Çobankale’de kazı çalışmaları yeniden başlıyor. Çobankale, önemli tarihsel olaylara sahne olan bir bölgedir. Burada yapılan her çalışma ilçe tarihini değiştirecek pozisyondadır. Çobankale stratejik bir konumdadır. Gerek Roma, Doğu Roma (Bizans), Selçuklu gerek Osmanlı döneminde, İstanbul’dan başlayıp Anadolu içlerine giden en önemli yolun hemen kenarında, yolu kontrol eden hâkim bir noktadadır. Dolayısıyla Çobankale, savunma yönü de göz önüne alınarak, önemli bir kontrol ve güvenlik kalesi konumundadır.” dedi.

Yalova Altinova Belediye Hersek Sualti Cobankale Kazi Arkeoloji Tarih (3)“Altınova Belediyesi olarak tüm çalışmalara destek vereceğiz”

Hersek Deltası Kara ve Sualtı Kazıları ve Çobankale’nin Altınova için tarihsel olarak çok önem arz ettiğini vurgulayan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,” Hersek Deltası ve Çobankale’mizde tarihsel araştırmalar ve çalışmalar değerli arkeologlarımız tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bizde Altınova Belediyesi olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz ve destek veriyoruz. İlçemizde yer alan Hersek Deltası, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına ait çok önemli tarihi zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Gene Çobankale bölgemizde ilçemizin tarihine ışık tutacak. Bizleri yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgilendiren değerli arkeologlarımız Doç. Dr. Selçuk Seçkin’e, Doç. Dr. Serkan Gündüz ve Uzman Arkeolog Işıl Akalan Gündüz’e teşekkür ederim. Altınova’mızın tarihini gün yüzüne çıkarmaya kararlıyız. “diye konuştu.

Yalova Altinova Belediye Hersek Sualti Cobankale Kazi Arkeoloji Tarih (4)Yalova Altinova Belediye Hersek Sualti Cobankale Kazi Arkeoloji Tarih (1)

Kaynak: Haber Bülten