Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, 2018 yılından bu yana yürüttüğü görevinde önemli başarılara imza attıklarını ve partilerinin kadın kolları çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Mahalle mahalle, ev ev geziyoruz”

CHP’nin Yalova’daki kadın kolları yönetiminin üye oranını artırdığını ve sosyal projelerle toplumun çeşitli kesimlerine ulaştığını belirten Ataç, “Kadın üye sayımız her geçen gün artıyor. Özellikle hedef kitlemizde ev hanımları bulunuyor, çünkü çoğunlukla yoksulluk yaşayan bu kesimlere ulaşmak istiyoruz” diyen Ataç, ev ev ziyaretler gerçekleştirerek ihtiyaçları tespit ettiklerini ve çeşitli yardımlar sağladıklarını vurguladı. Yaşam Hak projesinden bahseden Ataç, “Şiddet gören çocuk ve kadınlarımızla ilgili adli süreçte yanlarında oluyoruz. Bunu basın yoluyla hiç paylaşmadık. Şu ana kadar 14 tane kız kardeşimizin hem hayatına yeniden yön verilmesini sağladık hem de bu insanlara yeni bir yaşam kurmalarında köprü olduk. Biz sadece görünür yerlerde olmayı tercih etmedik. Mahalle mahalle, ev ev geziyoruz. Özellikle hedefimiz ev hanımları oldu. Çünkü yoksulluğu yaşayan ev hanımlarıydı. Evlere girdiğimizde o yoksulluğu gördüğünüz zaman devamlı proje üretmeye başlıyorsunuz. Okullar açılırken kaç çocuğumuza kırtasiye alabiliriz diye bakıyoruz. Yalova merkezde 6 mahallemizde oylarda gerideydik. Son 3 buçuk yıldır bu 6 mahalleye konuşlanmış durumdayız.” Dedi.

AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu! AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu!

“Cumhuriyet Halk Partisi her zaman 6 okun ilkeleri ile hareket eder”

Yalova’daki her mahallemizi kadın kolları olarak sürekli ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Ataç “Kendi hazırlamış olduğumuz el işi ürünleri de bu mahallelerdeki kadınlarımıza hediye ettik. Genel seçimde 1500’ün üzerinde el emeği hediye hazırladık. Yerel seçime 2000’in üzerinde el emeği ürünle çıktık. Tüm ilçelerimizde geride olan mahallelerimize de öncelik verdik. Bizim değil, mahalle sakinlerinin konuşmasını istedik. Oyuncaksız Çocuk Kalmasın projemiz vardı. Biz etrafımızda eşimizden, dostumuzdan ne kadar oyuncak varsa hepsini aldık. İl başkanımız, ilçe başkanımızla beraber hepsinin tamirlerini yaptık, temizliklerini yaptık. Her birini hediye paketine koyduk. İlkelerimiz hiçbir zaman değişmedi. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman 6 okun ilkeleri ile hareket eder. Biz kendimizi anlatırken belki bazı eksikliklerimiz olabilir fakat bizim görsel olarak bir sınırlamamız yoktu. Şekil olarak kriterlere takılı değiliz. Bu eskiden de böyleydi. Bizlerin de değişimi söz konusu. Değişim gelişerek olur. İlk kadın kolları başkanı olduğum zamanla şu anki zamanım aynı değil. Sadece kendimizi ifade ederken şu an daha çok kitlenin bizi anlayabildiğini düşünüyoruz. Yoksa bizim politikalarımız, hayata bakış açımız aynı. Biz herkese eşit ve adil olunmasını savunuyoruz. Biz demokrasiyi savunuyoruz” şeklinde konuştu.

“Burayı ailem olarak görüyorum”

Erkek ve kadın haklarının eşit olması gerektiğini savunduklarını vurgulayan Ataç, “Bu dün de böyleydi bugün de. Kadınlarımız öncü kuvvet olarak sahadalar. Tüzüğümüzde de yüzde 3 kotamız var. Biz diyoruz ki bize yüzde 3 kota yetmez. Hedefimizin yüzde 50 olması için mücadele veriyoruz. Bunun öncesinde kadın ve erkek üye oranını eşitlemeniz gerekiyor. Biz bu konuda şanslıyız. Yüzde 31 ile aldık, yüzde 43 yaptık; 7 puanımız kaldı. Meclis üyeliğinde, milletvekilliğinde, muhtarlıkta kadınların ön planda olması için tüm kadın kolları ve genel merkez olarak mücadele veriyoruz. Yalova’dan bahsedersek, mecliste; Esra hanım, Tomris hanım, Filiz hanım, Tülay hanım ve ben varız. 5 kadın meclis üyesiyiz. Geçen sefer 3’tük, şimdi 5. Bir sonraki sefere neden 10 olmayalım? Bu çitanın her geçen gün yükselmesi gerekiyor. Biz kadın ve erkeğin eşit temsiliyet ve haklarla, eşit özgürlükte yürümesini istiyoruz. Dolayısıyla nüfusta da eşitiz. Neden siyasette ve iş hayatında eşit olmayalım? Şu anda 8 belediyemiz var. 8 belediye başkanlarımızın özelikle isimlerinin belirlenmesinde il örgütü olarak hepimize fikirlerimiz soruldu. Özellikle örgütümüzün sesi dinlendi. Burada dimdik duran, genel merkezi doğru yönlendiren İl Başkanımız Sayın Erdem Doğancı’ya teşekkür ederim. 8 belediyeyi kazandığımız için birlik ve beraberlik içerisinde olan belediye başkanlarımıza sosyal demokrat belediyeciliği ön plana çıkaracakları için şimdiden teşekkür ederim. Belediye başkanlarımız daha çok kadın ve çocuk ağırlıklı projelere yer verecekler. Vekilimiz Sayın Tahsin Becan da Yalova’mızın sorunlarını genel merkezde dile getirdiği için kendisine teşekkür ederim. Cumhuriyet Halk Partisi’ni evimiz, bir bütün olarak da burayı ailemiz görüyorum. Vekilimizden il başkanımıza, belediye başkanlarımızdan kadın kollarımıza kadar. Biz bir aileyiz. Vekilimiz bizi mecliste temsil ediyor. Belediye başkanlarımız bizi toplumla birleştiriyor. İl başkanımız bütün ahengi sağlıyor. Bizler de sahadaki o dengeyi koruyoruz” ifadelerini kullanarak açıklamasını bitirdi.

Kaynak: Haber Merkezi