CHP İlçe Teşkilatına Afet Eğitimi CHP İlçe Teşkilatına Afet Eğitimi

Eğitim, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik konularında öğretmenlere bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. İlkokul kademesindeki tüm öğretmenlerin katılımına açık olan bu eğitim, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından görevlendirilecek uzman eğitmenler tarafından verilecek olup tamamen ücretsizdir. Katılımcılar, eğitim sonunda MEBBİS üzerinden hizmet içi eğitim belgelerini görüntüleyebilecek..
Başvurular form aracılığıyla alınacak olup, detaylı bilgi ve kayıt için [bu bağlantıyı](https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfy.../viewform) ziyaret edebilir.
Programın Hedefleri 
Kendisini tüm insanlığa karşı sorumlu hissederek Dünya’nın sorunlarını dert edinen, bütün canlıların yaşam haklarına önem vererek mevcut koşullarda çevresel sorunlara en işlevsel, en ekonomik ve sürdürülebilir çözümler üreten birey olma yolunda ilerlemek isteyenler için geliştirilen bir eğitim programıdır. Program, öğretmenleri aracılığı ile öğrenciler ve velilerin de sürdürülebilir bir gelecek için farklılık yaratabilme inancını kazanmalarını, kişi ve nesnelere saygı ve empati ile yaklaşarak “birey” bilincinden “BİZ” bilincine geçmelerini hedefler.
Program boyunca aşağıdaki konular çalışılacaktır:
Doğanın Bir Parçası Olarak İnsan
Doğadaki Yerimiz ve Sorumluluklarımız
Tüketim Alışkanlıklarımız ve Dünyaya Etkileri
Bir Çözüm Yöntemi Olarak Tasarım Odaklı Düşünme
Aynı zamanda, oluşturulacak sosyal öğrenme grubuna dahil edilecek katılımcılar, profesyonel öğrenme topluluğunun bir parçası olacaktır.
Programa Kimler Katılabilir?
İlkokul kademesinde görev yapan tüm öğretmenler programa başvuru yapabilir.
Programın Süresi ve Tarihi
Eğitim 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Eğitimin süresi 1 tam gündür. Katılımcı istediği bir günü seçebilir.
 

Kaynak: Haber Merkezi