Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çiftlikköy Özel İlgi Kurs Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen çalışmaya katılan minik yaz okulu öğrencileri, evlerinde biriktirdikleri organik evsel atıkları kompost tesisine getirerek kendi topraklarını üretti. Yaz okulu öğrencileri, kompost toprağını, geri dönüşümden elde edilen malzemelerle hazırladıkları ve rengarenk boyadıkları saksılarda kullandı. Minikler, belediyenin kendi üretimi olan çiçekleri saksılara ekerek atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra, bu anlamlı anıyı hatıra fotoğrafı çektirerek kalıcı hale getirdi.

Başkan Yele’den, Muhteşem Çocuklar Anaokulu İle Protokol Başkan Yele’den, Muhteşem Çocuklar Anaokulu İle Protokol

Yalova Ciftlikkoy Belediye Geri Donusum Cocuklar Merkez (2)Geri dönüşüm bilincini artırmayı hedefleyen atölye çalışmalarına bir yenisini eklediklerini dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Etkinliğe katılan öğrencilerimiz, ürettikleri kompost toprakları, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan saksılara yerleştirerek belediyemizin ürettiği çiçekleri ektiler. Bu etkinlikle genç nesillerin doğaya ve çevreye duyarlılığını artırmayı amaçladık” diye bilgi verdi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Geri Donusum Cocuklar Merkez (4)Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de, Çiftlikköy Belediyesi olarak iklim değişikliği ile mücadele ve sıfır atık projelerinde gençleri ve toplumu daha fazla bilinçlendirmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydederek, “Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve onlara sürdürülebilirlik bilincini aşılamak için büyük önem taşıyor” dedi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Geri Donusum Cocuklar Merkez (7)Yalova Ciftlikkoy Belediye Geri Donusum Cocuklar Merkez (3)Yalova Ciftlikkoy Belediye Geri Donusum Cocuklar Merkez (1)

Kaynak: Haber Merkezi