Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir sahil şeridi kullanabilmesi için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor. Çiftlikköy sahillerinin yosunlardan arındırılması için yoğun bir tempoyla çalışan ekipler, Marmara Denizi açıklarından gelen ve kıyılarda biriken ulva gibi deniz marulları ve algler başta olmak üzere çeşitli otsu bitkilerin çürüme evresine girmeden önce sahil bölgesinden temizlenmesi için kapsamlı bir seferberlik başlattı.
Çiftlikköy’ün 6,5 kilometreyi bulan kıyı şeridinde biriken yosun ve diğer bitki öbekleri, her gün kepçeli traktörler ve kepçelerle, sahilden kumsala çekilerek öbekler halinde toplanıyor. Öbek haline getirilen yosun ve diğer malzemeler, belirli aralıklarla kamyonlar aracılığı ile atık toplama alanına götürülüyor. Yosunların bir kısmı da, kompost üretiminde kullanılmak üzere kompost makinesinin bulunduğu Çiftlikköy Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’ne teslim ediliyor.
Yalova Ciftlikkoy Belediye Temizlik Yosun Calisma (1)Başkan Yele: “Tüm Marmara’da Yosunlanma Artış Gösteriyor”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Yele, geçtiğimiz yıllarda Marmara Denizi’nde müsilaj kirliliği olarak ortaya çıkan iklim değişikliği etkilerinin, bu yıl ise yosunlanma artışıyla yaşandığını dile getirdi. Başkan Yele, “Sahillerimizde yosunlanma geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla yaşanıyor. Bu nedenle Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize imkan buldukça Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün kamyon, kepçe gibi araçlarıyla destek sağlıyoruz. Gelecek sezon bütçeyle ilgili düzenlemeleri yaparak, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze sahil ve kumsal temizliği için malzeme ve personel desteğimizi artıracağız.  Şu anda ekiplerimiz, vatandaşlarımızın daha temiz bir Çiftlikköy sahiline kavuşması için Mobil Halk Plajı’ndan Öğretmenler Sitesi’ne kadar kıyılarımızın her alanında özverili bir şekilde mesai harcıyor” diye konuştu.

Adil Yele Nikah Kıydı Adil Yele Nikah Kıydı

Yalova Ciftlikkoy Belediye Temizlik Yosun Calisma (5)Yalova Ciftlikkoy Belediye Temizlik Yosun Calisma (4)Yalova Ciftlikkoy Belediye Temizlik Yosun Calisma (3)

Kaynak: Haber Bülten