Çiftlikköy’ün 500 Evler Mahallesi’nde bir daireye giren peçeli baykuş, Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle bulunduğu yerden çıkarılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Çiftlikköy Belediyesi’nin 444 89 12 no’lu çağrı merkezi hattına gelen ihbarı değerlendiren itfaiyeciler, kanadından yaralı olan peçeli baykuşu dikkatli bir şekilde dairenin içinden çıkardı. İlk bakımı yapıldıktan sonra su ve yiyecek verilen baykuş, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya salınmak üzere Doğa Koruma ekiplerine verildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerinin Türkiye’de anavatanı Afrika ve Amerika’ya göre daha nadiren görüldüğünü belirttikleri peçeli baykuşun, ülkemizde görülen 8-10 baykuş türünden birisi olduğu ifade ediliyor. Daha önce birkaç kez baykuş kurtardıklarını belirten Çiftlikköy itfaiyecileri de ilk kez yaralı bir peçeli baykuş vakası yaşadıklarını söyleyerek, doğal yaşamına kazandırılmasına katkıda bulundukları için sevinçli olduklarını dile getirdiler.

Çiftlikköy’de Hurdalardan Yeni Oyun Aletleri Üretiliyor Çiftlikköy’de Hurdalardan Yeni Oyun Aletleri Üretiliyor

Kaynak: Haber Bülten