Başkan Yele Zabıtalar İçin Pasta Kesti! Başkan Yele Zabıtalar İçin Pasta Kesti!

Ülkemiz, deprem kuşağında yer alması sebebiyle deprem tehdidi ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş depreminin on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olması, yetkililerin bu alandaki sorumluluğunun bilincinde olmasına sebep oluyor.

Yalova Ciftlikkoy Afet Konteyner Hizmet Acil Mudahale Deprem (4)Bu kapsamda Yalova’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Çiftlikköy’deki toplanma alanlarına afet konteynerleri hizmete sunuldu. “Afete Hazır Bir Çiftlikköy” projesini adı altında ilçedeki 6 mahallede 17 adet toplanma alanı, 2 adet geçici ve 1 adet barınma alanı belirlendi. Belirlenen bölgelere ise toplamda 17 adet afet konteynerlerı yerleştirildi. Olası bir afet anında ilk müdahaleyi yapacak ekiplerin ihtiyaç duyacağı tüm malzemelerin yer aldığı konteynırlarda 27 farklı malzeme çeşidinden 123 malzeme bulunuyor ve 6 kişilik bir kurtarma ekibinin ihtiyaç duyacağı tüm acil malzemeleri içeriyor.

Yalova Ciftlikkoy Afet Konteyner Hizmet Acil Mudahale Deprem (3)Yalova Ciftlikkoy Afet Konteyner Hizmet Acil Mudahale Deprem (2)

Kaynak: Haber Bülten