Yalova’da Denizde Kaybolan Yücel Coşkun’un Arama Çalışmaları 22’nci Gününde Sürüyor Yalova’da Denizde Kaybolan Yücel Coşkun’un Arama Çalışmaları 22’nci Gününde Sürüyor

Cem Vakfı Yalova Gençlik Kolları eski Başkanı Cem Taştan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işçi çıkarmalarında yaşanan sorunları  açıkladı. Taştan, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gürel'in sendika ile zam konusunda yaşanan anlaşmazlıkları dile getirerek, Ocak ayında yapılan ve ülke ortalamasının %50 üzerinde olan zam artışlarını normalleştirmeye çalıştığını ancak sendikanın bu teklifi reddettiğini ifade etti. 
Taştan paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi: “Belediyeler gelirlerinin belli bir oranını maaş olarak ödeyebilirler, bunu aştıkları vakit soruşturmaya tabii tutulurlar. (Eğer hükümet ile aranız iyiyse soruşturmaya tabii olmazsanız.) Şuan Yalova Belediyesi bu oranı yaklaşık %20 aşmış durumdadır.
Mevcut Belediye Başkanımız Mehmet Gürel, sendika ile görüşerek, Ocak ayında yapılan ve ülke ortalamasının yaklaşık %50 üzerinde olan zam artışını normale çekmelerini istemiş ve yılsonunda zam oranı için görüşelim talebini iletmiştir. Sendika bunu kabul etmediği gibi, temmuz ayında da afaki orandaki zam artışında ısrarcı davranmıştır. Eğer sendika bu teklifi kabul etseydi kimse işten çıkmayacaktı. ( Türkiye ortalaması %36, Yalova %88)
Kimse kimsenin ekmeği ile oynamak istemez ve oynamazda.. Fakat siyasi çıkar olarak içi doldurulmuş ve gene siyasi olarak belediye çalışanlarına şirin gözükmek adına yapılan hiç görülmemiş zam oranları, maalesef ki belediye yönetiminin elini kolunu bağlamış ve yapılacak son hamle olarak işten çıkarmalar başlamıştır. Bu konu ile ilgili hedef gösteren, bu konudan nemalanmaya çalışan bazı kendini bilmez, menfaatçi kişilerin söylemlerine itibar etmeyiniz.”

Kaynak: Haber Merkezi