Ülkemizde son yıllarda yaşanan en büyük tartışmalardan birisi olan sokak köpeklerinin mevcut durumu Türkiye gündeminde yer edinmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra yasalaşan “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin ardından sokak hayvanlarının akıbetinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

Hayvan severler sokak hayvanlarının toplatılacakken hangi yöntemin kullanılacağına dair endişelerini dile getirmeye devam ederken, bugün sabah saatlerinde Çınarcık’ın ilçe sınırları içerisinde yer alan Çalıca Konutları’nda dehşet verici bir olay yaşandığı iddia edildi. Sabah 07:40 sularında Yalova’ya gitmek için minibüs durağında bekleyen vatandaşlar, bir minibüsün sokak köpeğini bilinçli bir şekilde ezdiğini öne sürdüler. Edinilen bilgilere göre şikayet üzerine gelen Jandarma ekipleri köpeği bölgeden alarak tedaviye götürdü. Olayın tanıklarından biri olan ve Çalıca Konutları’nda ikamet eden Efsun Arslan isimli vatandaş, yaşandığı iddia edilen korkunç olayın detaylarını Yalova Gazetesi’ne anlattı.

Yalova Cinarcik Calica Konutlari Minibus Sokak Hayvan Kopek Ezme 4191

“Yavaş hızda köpeğin üzerinden geçti ve kaçmasın diye tekerini sıkıştırdı”

Vatandaşlar Şikayetçi: Koku ve Sinek Var! Vatandaşlar Şikayetçi: Koku ve Sinek Var!

Çalıca Konutları’ndan Yalova’ya ulaşmak için her sabah minibüs kullandıklarını söyleyen Arslan, “Yine aynı saatlerde minibüs bekliyorduk. Burada bütün mahallenin baktığı kısırlaştırılmış ve tasmalı köpekler vardır. Minibüsler buradan geçerken yavaşlayarak geçerler ve korna basarlar. Ancak bu sabah bir minibüsçü yavaş hızda köpeğin üstünden geçti ve köpek kaçmasın diye tekerini sıkıştırdı. Hatta öndeki araç korna basarak “Sen ne yapıyorsun” diye önüne kırdı” ifadelerini kullandı. Minibüs durağının hemen yanında bulunan Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduklarının bilgisini veren Arslan, “Böyle göz göre göre can alan insanların trafikte bulunmalarını istemiyoruz” diyerek tepkisini gösterdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel