7 Ekim 2023 tarihinde tekrar başlayan İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar durmak bilmiyor. Uluslararası kamuoyunda İsrail’in savaş suçları işlediğine dair açıklamalar gelmeye devam etse de saldırılar son bulmadı. İsrail son olarak Hamas’ın Siyasi Büro Başkanını hedef aldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’a gitmişti. Yemin töreninden önce Tahran’daki kaldığı konutunda dinlenen Henniyye’ye İsrail tarafından hava saldırısı gerçekleştirildi. Hayatını kaybeden Henniyye için birçok farklı isimden baş sağlığı mesajı geldi. Bu kişilerden biri AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş oldu.

İhraç İddialarına Cevap Verdi: İktidara Yürüyen Partimize Zarar Veriyorlar İhraç İddialarına Cevap Verdi: İktidara Yürüyen Partimize Zarar Veriyorlar

Resmi sosyal medya hesabından baş sağlığı mesajını ileten Büyükgümüş, “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn… Ömrünü Filistin davasına adayan, ümmetin yiğit evladı, izzet ve kıvanç kaynağı İsmail Heniyye’nin şehadeti mübarek olsun. Filistin halkı başta olmak üzere tüm İslam âleminin başı sağ olsun. Mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi