SPOR

Buse Madalyasıyla Paris Sokaklarında

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye kadınlarda ilk madalyayı getiren Yalova’nın gururu Buse Tosun Çavuşoğlu, başkentte bulunan Eyfel Kulesinin altından gururla geçti. Buse o anları ise, ”Hayal ettiğimden daha da güzel” notuyla paylaştı.

Kadınlar 68 kiloda mindere çıkan Milli sporcumuz Kuzey Kore'den Sol Gum Pak'ı 2 saniye kala kazandığı puanla 4-2 yenerek koleksiyonunda eksik olan Olimpiyat madalyasını kazanmıştı. Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen müsabakayı Yalovalılarda TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edip büyük mutluluk yaşadı.

Koreli Sol Gum Pak'ı yenerek bronz madalyaya uzanan Çavuşoğlu göz yaşlarına hakim olamayıp,” Türk kadının gücünü burada gösterdim” şeklinde konuşmuştu.

Başarılı güreşçi sosyal medya hesapları üzerinden Yılların emeği ve fedakarlığı var bu madalyanın içinde. Şükürler olsun ki Dünya ve Avrupa şampiyonluklarımın ardından olimpiyat madalyam da evimin en güzel köşesinde yerini alacak” paylaşımında bulundu.

2023 Kadınlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda 68 kiloda altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Birliği(UWW) tarafından 2023 yılının en iyi çıkış yapan kadın güreşçisi seçilmişti. Buse 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar serbest stil 68 kilo final maçında Moğol rakibi Enkhsaikhany Delgermaa'yı 3-4 gerideyken tuşla yenerek Dünya şampiyonluğunu kazanmış,

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar serbest stil 68 kiloda final maçında Ukraynalı Tetyana Rijko'yu 5-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olmuştu.