EĞİTİM

Birey Okulları Da TEMA’lı Oldu

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Yalova Birey Okullarında Ortaokul ve Lise sınıflarına yönelik iki günlük bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, sunumlar sırasında öğrencilere doğa eğitim programları ve projelerini tanıtarak, TEMA gönüllüsü olma konusundaki ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Birey Okulları kurucuları Ercüment Tokay ve Okul Sosyal Etkinlikler Koordinatörü İpek Tokay ile yapılan toplantıda, TEMA Vakfı’nın Yalova’da yürüttüğü faaliyetler ve okullardaki etkinlikler hakkında bilgiler verildi. İpek Tokay’ın davetiyle TEMA Okul Sorumlusu Selvi Çoban ile birlikte ortaokul ve lise öğretmenleri destekleriyle okul konferans salonunda yapılan tanıtımda, öğrencilere ekolojik okur yazarlık konusunda farkındalık oluşturuldu. Geçmiş yıllarda da Birey Okulları, TEMA Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner’in desteğiyle çeşitli projelere imza atmış ve öğrenciler ekolojik okur yazarlık eğitimleri almıştı. Bu yıl, 2024-2025 eğitim döneminde de Ortaokul ve Lise TEMA Doğa Eğitim Programları, Necla Güner’in katkılarıyla Birey Okulları’nda uygulanacak.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova Birey Okulları’nın Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı fidan bağışı kampanyasına gösterdikleri ilgi için Ercüment Tokay’a teşekkür ederek, “Öğrencilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Demir, ayrıca, öğrencilerin erken yaşta tohum, fidan ve toprakla tanışmasının, orman ekosisteminin korunması açısından önemini vurgulayarak, okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti. Fidan dikim etkinliklerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği ve Yalova’da 12 bini aşkın gönüllüyle umut yeşertmeye devam edecekleri belirtildi. “Olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var bu dünyada” diyerek mesajını sonlandırdı.