Yalova Belediye Meclisinde Yalovaspor Tesislerinin SGK borçlarına karşılık verilmesi için alınan yetki tartışmalara neden oldu. Konuya en sert tepki Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Halit Güleç’ten geldi. Hükümetin seçim sonrasında yürüttüğü politikayı eleştiren Güleç, alınan kararın acilen iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Halit Güleç, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Köşe yazılarımda AKP’nin seçim mağlubiyetinin cezasını belediyeler üzerinden halka kesecek demiştim. Başta sözde tasarruf tedbirleri olmak üzere borçların tahsilatıyla belediyelerin elleri kolları bağlanmak isteniyor. Belediyeler çalışmaz, maaş ödeyemez hale gelmeli ki başarısız olsunlar mantığı ile hareket eden iktidar halka beni seçmezseniz sonucuna katlanırsınız diyor. Köşeye sıkışan belediyelerde yağmurdan kaçarken doluya tutulacak kararlar almaya başladı. Bunun son örneğini Eylül ayı meclis toplantısında gördük. Yalova’nın en değerli arazilerinden biri olan ve Yalovaspor’un kullanımında olan arazinin borçlar için verilmek üzere başkana yetkisi verildi. Bu kararın yanlış olduğunu sokakta kimi çevirseniz size söyler.

Sorumlu AKP

Yörük Ve Türkmen Festivali’nde Yalova Standına Yoğun İlgi Yörük Ve Türkmen Festivali’nde Yalova Standına Yoğun İlgi

Bu tarz borçlar yıllardır süre gelen borçlar. Bizim dönemimizde bu borçlar çok daha düşük meblağlarda iken konuyu belediye meclisine getirdik. O dönem AKP’li üyeler çoğunlukta olduğu için bize bu yönde yetki vermediler. Yapılandırma yapılması yönünde yetki verdiler. Böylece belediye hem bu borçtan kurtulmadı üzerine bir de faiz yükü altına sokuldu. Şimdi bu borçları tahsil etmek isteyen kim AKP iktidarı. Dolayısıyla bugün bu durum söz konusuysa sorumlusu AKP’dir.

Sırada Çocuk Parkları Mı Var?

Mevcut başkan aldığı bu yetkiyi kullanmamalı. Karar tamamiyle yanlış bir karar. O alan mevcut haliyle korunmalı. Yok pahasına verilmemeli. Yalovaspor tesislerinden sonra çocuk parklarını mı borca karşılık vereceksiniz? Bunun yerine belediyenin elinde arsa üretebileceği yerler var planlama yaparak belediye arsa üretip bu alanları değerlendirerek borcu kapatabilir. Acele ile hata yapılmamalı. Yapılacak hata Yalovaspor’a zarar verecek. Yalovaspor, bu kentin değerlerinden bir tanesi. Bu değer ne parayla ne de pulla ölçülebilir. Yalovaspor siyaset üstüdür. Bu konuda yapılacak her hata tüm siyasilerin sorumluluğudur.

Yalovaspor’a İhanet Ettiniz

Şimdi birileri çıkmış Yalovaspor’a sahip çıktıklarından bahsediyor. Siz değil miydiniz Yalovaspor’u belediye bünyesine aldık diyen? Siz değil miydiniz seçimden önce amatörde şampiyon olup Süper Lig kupası kazanmış gibi kutlamalar yapan? Siz değil miydiniz Yalovaspor’u iş kapısı yapıp parti mensuplarını belediyede maaşa bağlayan? Yalovaspor’u kullananların bugün Yalovaspor’un adını ağızlarına dahi almaya hakları yok. Yalovaspor’u koşulsuz beklentisiz olarak hem görev yaptığım dönemde hem de şu an destekledim. Aynı şekilde de elimden geldiğince de desteklemeye devam edeceğim. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli, değerlendirilmeli ve alınan karar doğru şekilde kullanılmalı. Tüm çekişmeleri bir kenara bırakarak Yalovaspor’un başarısı için yapabileceklerinizi düşünün.”

Kaynak: Haber Merkezi