SİYASET

Başkan Kendir; Partimizin Kuruluş Nedeni Bugün Daha da İYİ Anlaşılıyor!

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, İYİ Parti’nin kuruluşunun 7. Yılı ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. Yıldönümü özelinde Yalovalı vatandaşlara seslenerek son günlerde tartışma konusu olan gündemi ele aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çıkışı ardından ülke gündemi yeniden değişmiş, milliyetçi çevreler büyük tepki göstermişti. Bu seslere Yalova’dan da yükseldi ve İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir’den peşi peşine açıklamalar gelmeye devam etti. 
Başkan Kendir son olarak Yalova İyi Partisi İl Binasında yaptığı videolu açıklamada İYİ Parti’nin kuruluşunun 7. Yılı ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. Yıldönümü konuşma gerçekleştirdi ve son gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu. 
“Türk Milletinin varlığına açıkça savaş ilan edildiğini görmekteyiz”
“Medeniyet Yolunun Taşlarını Sadece Cesurlar Döşer’ şiarıyla 7 yıl önce kurulan partilerinin millet için anlam ve öneminin bugün daha İYİ anlaşılmakta olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan Başkan Kendir, “Bu vesile ile;  Kurucu Liderimiz Meral Akşener’e, Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na, Gazi Meclisimizdeki 30 yürekli milletvekilimize,  bugüne kadar partimizin çeşitli kademelerinde görev almış tüm paydaşlarımıza ve teveccühü ile onurlandıran halkımıza teşekkürü bir borç biliriz” dedi. Ülke geleceğinin bu günlerde karartılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Kendir, “Düne kadar bizleri terör örgütü uzantıları ile ilişkilendirmeye çalışanların, malum partinin Anayasa mahkemesince kapatılmasını, kapatmaz ise Anayasa Mahkemesinin kapanmasını isteyenlerin, son günlerde, Anayasamızın değişmez maddeleri üzerinden başlayan, el sıkışma, bebek katillerinin Gazi Mecliste konuşturulması ve el arttırılması ile devam eden gaflet ve delalet ile GayriMilli Mutabakat Cephesinin kurulduğunu ve Türk Milletinin varlığına açıkça savaş ilan edildiğini görmekteyiz” ifadelerini kullandı.  
“Herkesi bu kutlu çatının atında buluşmaya davet ediyorum” 
Açıkladığı tüm bu sebepler üzerinden vatandaşlara çağrı yapan Başkan Kendir, “Ülke yararına tüm siyasi fikirlerin kucaklaşma alanı, sevdası Türkiye, kaygısı Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan herkesi, birlikte kutlu bir mücadele vermeye, bu kutlu çatının altında merkezde buluşmaya davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 101. Yıl Dönümünde, Milletimizin Bayramını kutlar, Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, ilke ve inkılaplarından şaşmadan yürüyeceğime, şerefim ve namusum üzerine yemin ederim” şeklinde konuştu. "Türk milliyetçiliğinin babası" olarak kabul edilen yazar Ziya Gökalp’in 100. Ölüm yıldönümünü andığını belirten Başkan Kendir, “Gün Türk İstiklal ve Cumhuriyetini el ele kurtarmak günüdür. Sizlerin huzurunda söz veriyorum; Türk Milleti diyeceğim, böldürtmeyeceğim! Türk Bayrağı diyeceğim, indirtmeyeceğim! Türk Vatanı diyeceğim, eksiltmeyeceğim! Cumhuriyeti kaim, devleti daim eyleyeceğim! Ne mutlu Türk’üm diyene!!!” diyerek açıklamalarına son verdi.