SPOR

Başkan Ilgaz’dan, Sezon Analizi

Süper Amatör Kümenin gedikli takımlarından Taşköprüspor’un başarılı başkanı Samet Ilgaz, 2023-2024 sezonunu değerlendirirken, gelecek ile ilgili sinyaller verdi.

Son dönemde altyapısına verdiği değerle dikkat çeken Sarı Kırmızılı ekibin genç başkanı Ilgaz Süper Amatör Küme’de namağlup şampiyon olarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Yalovaspor’u tebrik edip en kısa zaman da Profesyonel liglerde mücadele etmesinin temennisinde bulundu. 
“İyi yerde bitirdiğimizi söyleyemeyeceğim”
Sancılı bir sezonu geride bıraktıklarını belirten Başkan Samet Ilgaz, “Bize gelecek olursak; ligi istediğimiz yerde bitirdiğimiz pek söylenemez. Tabii ki ligimizde Yalovaspor ve Negmar Tavşanlı Belediyespor varken 1. ve 2.’lik zaten düşünülemez. Kadro kapasitesi hemen hemen aynı olan takımlar. 3. sıradan başlayıp sonuncuya kadar devam ediyor. Averajla ligi 9. sırada bitirdik ama 3. sıradaki takımla aramızda 6 puan fark var. Bu da kadro kapasitesinin hemen hemen aynı olduğunu gösteriyor. Bu sezon bizim gibi Süper Amatör Kümenin mihenk taşı olmuş takımlarla eğlenceli, hırslı ve çekişmeli mücadeleyle geçti. Yenimahallespr ve Hersekspor’a yeni sezonda 1. Amatör Küme’de başarılar dilerim. Umarım tekrar Süper Amatörde kendilerini görürüz” dedi.
“Altyapımız bizim için çok önemli”
Birçok alt yaş kategorisinde faaliyette olduklarını ifade eden genç başkan,” Bu sezon futbolda alt yapıda U-11, U-12 ve U-13 yaş kategorilerine katılım sağladık. Öncelikle altyapı teknik sorumlumuz Zeki İnan’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Altyapıda güzel bir jenerasyon yakaladık. Birbirinden yetenekli ve ışıl ışıl gençlerimiz var. İleride A takım seviyesinde formamızı terletecekler. Basketbolda da iki senedir alt yapıda kız ve erkek çocuklarımıza lisans çıkartıp turnuvalarına giriyoruz. Basketbol koçumuz Yalova’da basketbol denilince tanınan isim Tekin Yavuz’dur. Emekleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Yalova’da futbol harici farklı branşta alt yapısı olan sayılı kulüplerden biriyiz. Bunun gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 
“Her zaman yanımızda olan İsmail Arslan Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”
Taşköprüspor Başkanı Samet Ilgaz, “Hepsi Taşköprüspor forması giymiş, bu renkleri ve sporu seven insanlar. Bu kulüpleşmeyi ve alt yapıyı onlar olmadan olmazdı. Yönetim ekibim; Turgay Özkurt, Numan Kambur, Emre Bulut ve Erkan Çoban’dır. Koşulsuz maddi manevi her zaman yanımdalar. Yönetim olarak bizi güçlü kılan içeride aile gibi yapımız olması. Teşekkür etmemiz gerekenlere gelince; öncelikle Taşköprü Belediye Başkanımız İsmail Arslan’a ve ekibine, kulübümüze ve gençlerimize verdiği değerden dolayı Taşköprü Spor Kulübü Başkanı ve bir Taşköprülü olarak teşekkür ederim. Kulübümüze maddi manevi destek olan kurum ve kuruluşlara, kişisel olarak destek veren Taşköprü halkına sonsuz teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
“Biz oluruz yada olmayız”
Son olarak yeni sezonla ilgili konuşan Ilgaz,” Önümüzdeki sezonu konuşmak için daha çok erken. Belki önümüzdeki sezon yönetim olarak biz olmaya biliriz. Ama gelecek yönetime güzel bir alt yapı ve kullana bilecekleri malzemeler bırakacağız. Önümüzde uzun bir zaman var. Hayat karşımıza neler çıkartır, ne olur ne biter orasını yaşayarak göreceğiz. Yalova spor camiasına selamlar saygılar” diyerek sözlerini tamamladı.