Başkan Gürel, yaptığı açıklamada, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ve egemenliğinin tescil edildiği, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, yayımladığı mesaj ile Lozan Barış Antlaşması'nın Türkiye’nin tarihindeki kritik önemine vurgu yaptı. Başkan Gürel mesajında bu tarihi anı hatırlatarak ulusal birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başkan Gürel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Lozan Barış Antlaşması, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı bir belgedir. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan bu antlaşma, ülkemizin sınırlarını belirlemiş ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu büyük başarıda emeği geçen tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz.”

Shaziye Restoran, Hatay Mutfağını Yalova'ya Taşıyor Shaziye Restoran, Hatay Mutfağını Yalova'ya Taşıyor

Gürel, Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye’nin uluslararası arenada saygın bir yer edinmesini sağladığını belirterek, “Bu önemli günün yıl dönümünde, ulusal birliğimizi ve bağımsızlığımızı pekiştiren bu antlaşmayı kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Gelecek nesillere bu tarihi mirası aktarmak ve bağımsızlık ruhunu yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Haber Bülten

Editör: Uğur TEZCAN