Başkan Kurt’tan İmamoğlu’na Destek! Başkan Kurt’tan İmamoğlu’na Destek!

Türk siyasi gündemi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verileceği iddia edilen siyasi yasak ile çalkalanıyor. Başkan İmamoğlu’nun, YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti. İstinaf sürecinde olan dava dosyasının onanması durumda Başkan İmamoğlu, siyasi yasak ile karşı karşıya kalacak.
İmamoğlu’na gelebilecek olası siyasi yasağa ilişkin olarak Cumhuriyet Halk Partililer şimdiden açıklamalar gerçekleştirip duruma tepki göstermeye başladı. Bu kapsamda gerçekleştirilen açıklamalara Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katıldı ve resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İmamoğlu’na destek verdi. 
Başkan Gürel, Ekrem İmamoğlu ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaştıktan sonra “Ekrem Başkanımızla, hizmette, sandıkta ve siyasi arenada yarışamayanlar demokrasiye, halkın iradesine bir kez daha pranga vurmaya çalışılıyor. Ekrem İmamoğlu Başkanımıza karşı yaratılan suni gündemi ve bu siyasi hamleleri tebessümle karşılıyoruz. Sonuna kadar, omuz omuza Ekrem İmamoğlu Başkanımızla yürümeye devam edeceğiz.
 

Kaynak: Haber Merkezi