SİYASET

Başkan Güçlü; Sayın Gürel Seçimi Kazanmak İçin Plan Yapmış Ama Yönetmek İçin Yapmamış!

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü kamuoyuna gerçekleştirdiği açıklamada, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile birlikte diğer Cumhuriyet Halk Partili isimlerin yönettiği Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık Belediyeleri’ne eleştiri oklarını yöneltti.

31 Mart Pazar günü gerçekleşen seçim sonrası Yalova, Çiftlikköy, Çınarcık ve Altınova Belediyeleri AK Partili isimlerden Cumhuriyet Halk Partili isimlere geçmişti. Belediye yönetimlerinde yaklaşan 6,5 ay önce gerçekleşen değişimlerin ardından, Belediyelerin hizmeti noktasında birbirinden farklı söylemler ortaya çıkıyor. Bu kapsamda AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel olmak üzere diğer üç önemli ilçe olan Çınarcık, Altınova ve Çiftlikköy Belediyeleri’ni eleştiri bombardımanına tuttu. Açıklama AK Parti Yalova İl Başkanlığı tarafından paylaşıldı.

“Mağdur edebiyatı yaparak gün dolduruyorsunuz”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i hedef alan Başkan Güçlü, “Yalova'mıza hizmet noktasında yaşanan sıkıntıların ve şikâyetlerin biz de sizler gibi farkındayız. Öncelikle belirtmek isterim ki siz kıymetli Yalovalı halkımızın sorunlarını görüp, haklı eleştirilerin sesi olmak görevimizdir, yaşadığınız sıkıntıların ve şikâyetlerinizin farkındayız. Sosyal medyada son zamanlarda sık sık gördüğümüz, Yalova Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürel için seçim zamanı oy isteyen birçok vatandaşımız özür diliyor ve pişman olduğunu söylüyor. Buradan anlıyoruz ki Sayın Gürel belediye seçimini kazanmak için çalışma yapmış fakat yönetmek için bir plan yapmamış, destekçilerini hüsrana uğratmıştır. Yalova Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürel'e söylediğimiz şudur: Borç edebiyatı yaparak geldiğiniz başkanlık makamında 7 aydır halkımıza sunduğunuz aslında asli göreviniz olan konuları bile "hizmet" adı altında gösteriyorsunuz. Her ay meclis gündemine arsa, arazi satışı veya becayişi getiriyorsunuz. Geçmiş dönemde 250'ye yakın icrayı belediye başkanımız vekålet döneminde kapatmış, pandemi gibi zor dönemde işçilerimizin ve memurlarımızın maaşlarını aksatmamıştır. Şimdi belediyede bir tane bile icra dosyası yokken hala mağdur edebiyatı yaparak gün dolduruyorsunuz. Çalışanları iş yavaşlatma eylemleri yapıyor. Yalova halkı hizmet bekliyor, sözlerin tutulmasını bekliyor!” ifadelerini kullandı.

“En basit çöp toplama işi bile yerine getirilmiyor”

Yalova’daki CHP’li isimlerin yönettiği belediyeler üzerine de eleştiriler getiren Başkan Güçlü, “Sadece Merkez de değil İlçelerimizde de durum aynı. Altınova'da Belediye Başkanı Sayın Yasemin Fazlaca'nın pazar yerini kapatacağını duyduk. Altınovalı vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili şikayetleri üzerine konunun takipçisi olacağımızı duyurmak isterim. Sadece "Hemşerilerinin başkanı değil Altınova'da yaşayan tüm vatandaşların Belediye Başkanı olduğunu kendilerine hatırlatmak isteriz. Çiftlikköy'de ise; önceki dönem yapılan sahil tartan zemin uygulaması, içme suyu altyapısının komple yenilenmesi, iskelelerin komple kaldırılması, sahillerin halka tesisi, yepyeni aydınlatma sistemleri, yolların genişletilip yeniden asfaltlanması ve daha birçok hizmet sonrası yapılan başlangıç ve 7 aydır hizmetsizlik ortadadır. Çınarcık'ta ise; asli görevlerin en basiti olan çöp toplama işinin bile yerine getirilmediğini halkımızla birlikte biz de izlemekteyiz” dedi. Konuşulacak ve söylenecek çok olduğunu söyleyen Başkan Güçlü, “Halk vaatlerin tutulmasını bekliyor. Bu işler seçim zamanı aksaklıkların önüne geçip video çekip, seçim sonrası uykuya dalmak değildir. Bizler de sizler gibi seçimden bugüne, yaklaşık 7 aydır parti gözetmeksizin yapılanları izledik ve bekledik. Fakat gelinen bu noktada görüyoruz ki eksiklikler ve şikayetler halkımızın sesi olmamız noktasında bizi yönlendiriyor. Başkanlarımız bilmelidir ki halkımızın önerileri ve söylemlerine kulak vermek gerekir. Şehrimize katkısı olan ve fayda sağlayabilecek her türlü projenin arkasında durmak gerekir. Biz tüm gücümüzle hizmet noktasında fayda sağlayabilecek her türlü projeyi destekliyor ve arkasında duruyoruz, tek beklediğimiz ise verilen sözlerin tutulması ve Yalova halkının huzurlu olmasıdır” diyerek açıklamasına son verdi.