SPOR

Ayrılık Kervanına Onlarda Katıldı

2024-2025 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanan Yalovaspor Basketbol Kulübü’nde ayrılık kervanı sürüyor.

Ali Efe Barış’la başlayan kervana Ömer Sancaklı’nın ardından Orhan Hacıyeva ve Brandon Cortez Walters’ta eklendi. Dört oyuncu da geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde elde edilen şampiyonlukta verdikleri katkılarla dikkat çekmişlerdi. Genç oyuncu Ali Efe Barış Çayırova Belediyesi’nin yolunu tutarken, Ömer Sancaklı Haremspor’a transfer oldu.

Azerbaycan Milli takımı formasını da giyen Orhan Hacıveya ise Sigortam.net ile anlaşma sağladı. Yeşil Kırmızılı formayla 34 maç oynayan tecrübeli isim 23.3 dakika parkede kalıp 8.1 sayı, yüzde 40.6 üçlük, 7.2 ribaunt, 1.3 asistlik ortalama yakalamıştı.

Takımın geçen sezon pota altını yükünü çeken Brandon Cortez Walters’ın ise yeni takımı belli olmadı. Amerikalı uzunun yüksek ihtimalle Türkiye’de kalacağı ve Türkiye Basketbol Ligi’nden bir takımla anlaşacağı ön görülüyor.

Yaşanan ayrılıklar sonrasında “Teşekkürler Şampiyonlar” başlığıyla Yalova ekibinden,” Yeşil-kırmızı forma için 2 sezon boyunca mücadele eden şampiyon kaptanımız Orhan Hacıyeva'ya, şampiyonluğumuzun kahramanlarından Amerikalı yıldızımız Brandon Walters'a, genç yıldızımız Ali Efe Barış'a ve keskin şutörümüz Ömer Sancaklı'ya takımımıza bugüne kadar verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eder; gelecek kariyerlerinde başarılar dileriz” açıklaması yapıldı.