2024-2025 Adli Yıl Dönemi, ülkemizin farklı yerlerinde gerçekleştirilen törenlerle 2 Eylül Pazartesi günü başladı. Yeni dönemin başlangıcı için Barolar ve paydaşlar, Avukatlara yönelik olumsuz tavırlara dikkat çekip 2024-2025 Adli Yılı’nda bu gibi davranışlardan uzak kalınması gerektiğini konusunda iyi dileklerde bulunmasına rağmen ilimizde “Dakka bir gol bir” tabiriyle açıklanabilecek kötü bir olay meydana geldi.

Yalova Barosu’na kayıtlı olan ilimizin Avukatlarından Av. Suna Ekinci, yeni dönemin ilk mesai saatlerindeyken eski bir müvekkili tarafından fiziki şiddete maruz kaldı. Olayın duyulmasından sonra devreye giren Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk müdahaleyi gören Avukat Ekinci’yi ziyaret etti ve failin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki sürece dahil oldu.

“Yetkilileri göreve davet ediyoruz”

Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı

Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı gerçekleştiren Yalova Baro Başkanı Çavuş, “Avukata karşı şiddet artık ne yazık ki dayanılamayacak bir hal aldı. Bir an önce somut adımlar atılarak, savunmanın gücü olan meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için yetkilileri göreve davet ediyor, fail en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel