GÜNDEM

Avukat Elif Turnacı Çavuş Yeniden Başkan!

Yalova Barosu Başkanlığı’nın 16. Olağan Genel Kurul ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nın ardından mevcut Başkan Avukat Elif Turnacı Çavuş, yeniden Yalova Barosu Başkanı olarak seçildi.

Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı olan ve Yalova’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Yalova Barosu Başkanlığı’nda seçim heyecanı yaşandı. 5 Ekim Cumartesi günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda toplanan Yalova Barosu’na kayıtlı avukatlar, 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda sandığa giderek başkanlarını belirledi.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşundan bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan kongrenin açılış konuşmasını Yalova Barosu Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş gerçekleştirdi.

Eski Başkanlara Teşekkür

Divanı ve Genel Kurulu’na katılan meslektaşlarını selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Çavuş, “Kurucu Başkanımız Av. Akif Hüsnü Üstel ve o dönem yönetim kurulunda yer alan kıymetli meslektaşlarımızın emekleriyle 29 yıl önce Baromuzun temelleri atıldı. Kişisel birikimleriyle baronun ilk mobilyalarını alan ve bu güne kadar emek veren Mustafa Kalender Başkanımız, 99 depreminde yok olan bir şehrin avukatlarının umudunu yeşerten Av. Özdeniz Akıncı Başkanımız, bu gün bizi kırmayarak divan başkanlığı yapan elini ve emeğini hiç bir zaman üzerimizden çekmeyen Av. ihsan Yıldız Başkanımız, nezaketi ve vizyonuyla hepimize örnek teşkil eden Av. Ali Güler Başkanımız, TBB Başkanlığı seçimindeki başarısıyla bizlere mücadele ruhu aşılayan Av. Cemal inci Başkanımız Barolara yönelik hukuka aykırı müdahalelere karşı göğüs geren Av. Cevdet Bekler Başkanımız darbe girişiminde korkusuzca ilk tepkiyi veren Av. Hakan Gergeroğlu Başkanımız, pandemi döneminde canını hiçe sayarak baroların bölünmesine karşı duran Av. Fedayi Doğruyol Başkanımız ve tüm başkanlarımızla birlikte mücadele eden meslektaşlarım Baromuzun 29 yıllık hukuku koruma savaşının kahramanlarıdır... Hak, hukuk ve adalet mücadelesi hiçbir dönem kolay olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

“Deprem felaketi sebebiyle ağır ekonomik koşullar yaşadık”

Son genel kurulumuzda Baro Başkanı olarak seçilmesinin hemen ardından döneminin ilk aylarında binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan deprem felaketini yaşadıklarını hatırlatan Başkan Çavuş, “Siz değerli meslektaşlarımın desteğiyle 2 tır yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Gönüllü meslektaşlarımız Hatay iline giderek, TBB tarafından kurulan koordinasyon merkezinde görev aldılar. Bu acı günlerde katkı sunan tüm meslektaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunarım. Depreminde etkisiyle zaten kötü giden ekonomik durum daha da ağırlaştı. Hem meslektaşlarımız hem de barolar olarak ağır ekonomik koşullar yaşamaya başladık. Tasarruf tedbirlerimiz ve ekonomik planlamalarımız sebebiyle ücretsiz olarak sunduğumuz hiçbir hizmetimizi aksatmadık, kaldırmadık. Bu ağır tablo nedeniyle meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek adına TBB ve tüm barolar olarak sayısız toplantı düzenleyerek, masada kazanımlar elde edebilmek için yetkililerle temaslar kurduk. Müzakerenin çözüm vermediği noktalarda, mesleğimizi korumak için eylemler yaptık” şeklinde konuştu.

“Bizler mücadele mesleğiyiz”

Hukuk Devletini koruma görevlerini hiçbir zaman unutmadıklarını vurgulayan Başkan Çavuş, “Hukuksuzluğa karşı her platformda sesimizi duyurduk. İlimiz genelinde eğilip bükülmeden Baromuzun gücünü daha da arttıracak temaslar gerçekleştirdik. Her sorunu kaynağında çözerek Yalova ilinde avukatların yalnız olmadığını bir kez daha gösterdik. Adliyemizde yer darlığı nedeniyle kaybettiğimiz baro odalarımızın yerine baromuza tahsisi yapılan ve tefrişatı tamamlanan 5 adet baro odasını da meslektaşlarımızın hizmetine yakın zamanda açacak olmanın mutluluğu içindeyiz. Duvarlara çarptığımız, çözüm bulamadığımız konular elbette ki vardır. Ama bizler mücadele mesleği olan avukatlığı gözünü karartarak seçen bir meslek grubuyuz. Mücadele ruhumuzu asla kaybetmeden genel kurulumuzun affına sığınıyor, Yalova Barosu ruhunu taşıyan, genel kurulumuzda yer alan her bir meslektaşımın desteğiyle çözemeyeceğimiz bir sorun olmadığını düşünüyorum. Tüm yaşanılan süreçlerde yönetim, disiplin ve denetleme kurullarında, delegasyonda, komisyonlarda emek veren meslektaşlarıma, baro emekçilerimize şükranlarımı sunuyor, 16. Genel Kurulumuzun Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamlandı.

Başkan Çavuş’un konuşmasının ardından Genel Kurul gündemine geçildi. Yönetim Kurulunun çalışmaları ve işlemleri hakkında faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası, Yönetim Kurulunun çalışmaları ve işlemleri hakkındaki hesap raporu ile Denetleme Kurulunun raporlarının okunup görüşülmesi, karara bağlanması ve hesap raporunun ibrası gerçekleştikten sonra yeni dönem tahmini bütçesinin görüşülmesi yapıldı ve Genel Kurul onayına sunuldu.

Yalova Barosu’na kayıtlı avukatlar, 16. Olağan Genel Kurul’da sandığa giderek tek Başkan adayı olan Avukat Elif Turnacı Çavuş’u Yalova Barosu’nun Başkanı olarak seçti. Bu sonucun ardından Başkan Çavuş, ikinci dönemine başlama hakkını elde etti.