SPOR

Avrupa Şampiyonluğu Eylül’e Çok Yakıştı

Bulgaristan ve İrlanda'nın ev sahipliğinde organze edilen U20 Avrupa Voleybol Şampiyonasında Türkiye birinci oldu.

Yalovalı Milli voleybolcumuz Eylül Durgun’un da kadrosunda yer aldığı U20 Kadın Milli Takımımız finalde İtalya’yı 3-2 mağlup etmeyi başardı. 2005 doğumlu Eylül bu sezon hem kulübü Karayollarında hem de Milli takımlarda katıldığı şampiyonlarda kazandığı madalyalarla dikkat çekti. 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçın 9’unu da kazanarak büyük bir başarıya imza attı ve altın madalya kazanarak Avrupa’nın zirvesine çıktı. Sofya’da oynanan final mücadelesini TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu ve TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert de izledi.

Final karşılaşmasının ardından yapılan törende ilk olarak turnuvanın rüya takımı ödülleri sahiplerini buldu. Milli takımımızdan Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’, Beren Yeşilırmak ‘En İyi Pasör Çaprazı ve Dilay Özdemir ‘En İyi Pasör’ ve ‘En Değerli Oyuncu (MVP)’ ödüllerinin sahibi oldu.

Dilay Özdemir’e ‘En İyi Pasör’ ödülünü TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert takdim etti. Avrupa şampiyonu 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımıza madalya ve kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Lubomir Ganev takdim etti.

“Eylül ve Arkadaşları Coşkuyla Karşılandı”

Bulgaristan ve İrlanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun Sofya'da oynanan final maçında İtalya'yı yenerek şampiyonluğa ulaşan U20 Kadın Milli Takımımız, İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyeti ile TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu'nun yer aldığı milli takım kafilesini; TVF Organizasyon ve Pazarlama Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, TVF çalışanları, sporcuların aileleri ve basın mensupları karşıladı.