GÜNDEM

Aronya Festivali’ne İl Özel İdaresi’nden Büyük Destek

Yalova’da 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan geleneksel Aronya Festivali, bu yıl "Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali" adı altında düzenleniyor. Festivalin hazırlıkları son hızla devam ederken, Yalova İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında, festivale 100 bin TL maddi destek sağlanması kararlaştırıldı.

100 Bin TL Ayrıldı

Aronya bitkisinin Yalova’daki yetiştiriciliği ve ekonomik potansiyeli giderek artarken, festival hem bu değerli bitkinin tanıtımını yapacak hem de tıbbi ve aromatik bitkilerin bölgedeki önemine dikkat çekecek. Bu önemli organizasyonun hayata geçirilmesi için Yalova İl Genel Meclisi de büyük bir destek sağladı. Meclis Eylül ayı toplantısında, Yalova Turzim Birliği hesabına İl Özel İdaresi tarafından 100 bin TL’lik maddi katkı yapılması önerildi. Teklif, meclis üyeleri bu talebi oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, festivalin Yalova turizmi açısından önemine değinerek, “Sayın Valimizin başkanlığında, ilimizde turizmin geliştirilmesi, Yalova’nın tanıtılması anlamında birtakım faaliyetler yapılıyor. Bu çercevede de 6-7 Eylül tarihlerinde de Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali adı altında bir etkinlik düzenlenmesi söz konusu. Bu etkinlik İl Özel İdaremizin de içinde bulunduğu Yalova’mızdaki bütün yerel yönetimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikle ilgili bütçenin de Yalova Turizm Birliği bünyesinde oluşturulması öngörülüyor. Bu çerçevede yerel yönetimler çeşitli düzeylerde etkinliğe destek oluyorlar. Bazı görev bölüşümleri yapıldı. Etkinlik içerisindeki stantların kiralanması ile ilgili husus İl Özel İdaresi’ne denklere edildi” dedi. Konuşmanın ardından karar meclis üyelerince oylanarak karara bağlandı.