Türk Telekom’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Yalçın Efe Turnuvası‘nda ter döken Yeşil Kırmızılı ekibimiz dördüncü oldu. Yalova ekibi ilk maçında Mersin Basketbol’a ve üçüncülük mücadelesinde Türk Telekom’a karşı aldığı farklı mağlubiyetler dikkat çekti. Temsilcimize bir kötü haberde Martin Krampelj’den geldi. Tecrübeli ismin omzu çıkarken tedavisine başlanıldı.
Yalova Yalovasor Erkek Basketbol Takim Ankara Turnuva (1)“Mersin karşısında en etkili isimleri Verge ve Peterka oldu”
4. Yalçın Efe Turnuvası‘nın ilk gününde Yalovaspor Basketbol Kulübü, Mersinspor’la karşı karşıya geldi. Kadrosunu yeni yeni oluşturan temsilcimiz karşısında Akdeniz temsilcisi maça gelenlere çok iyi hücumlar seyrettirdi. Karşılaşma öncesinde ise iki sezon öncesinde Yalova ekibinin formasını giyen İlkan Karaman için saygı duruşu yapıldı. Maça etkili başlayan Mersin ekibi çeyreği 26-17 üstün kapattıktan sonra devreye 42-26’lık avantajla girdi. Üçüncü çeyrekte Martin Krampelj şanssız bir pozisyon sonrasında omuzundan sakatlanıp kenara gelirken oyuncunun omzunun çıktığı öğrenildi. Üçüncü çeyrek düşük tempoda geçerken Mersin ekibi skoru 64-37’ye çekti. Son çeyreğin ardından karşılaşmadan Mersinspor 84-58 galip ayrıldı.
Temsilcimizde Alonzo Verge 14 sayı, 6 ribaunt, 7 asist, Martin Peterka 14 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Travis McConio 8 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle maçı tamamladı.
Yalova Yalovasor Erkek Basketbol Takim Ankara Turnuva (4)“Türk Telekom karşısında tutunamadık”
4. Yalçın Efe Turnuvası‘nın üçüncülük maçında Türk Telekom, Yalovaspor‘u pek zorlanmadan 90-54 yenmeyi başardı. Bir gün önce omuzu çıkan Krampelj bu maçta forma giymezken dün oynamayan Egemen Güven süre aldı. Telekom rahat hücum ederken rotasyonu daralan ve zaten yeni kurulan Yalova ekibi pek direnemedi. Makoundou’nun ikinci çeyrekteki Windmill smacı ve Heidegger’in üçlükleri maçın akılda kalan olayları oldu. Maça potaya giderek başlayan Telekom son derece etkili olurken Yalova biraz daha zorlama atışlara kaldı. İlk 4 dakikada 17-4’ü yakalayan Telekom sonrasında hücumda çok zorlandı. Çeyreğin sonunda toparlanan Yalova farkı biraz eritse de 22-11 Telekom ilk çeyreği önde bitirdi.

Minik Kramponlar İsmet Kayer’i Yad Edecek Minik Kramponlar İsmet Kayer’i Yad Edecek

Yalova Yalovasor Erkek Basketbol Takim Ankara Turnuva (5)Kaptan Melih Kapucu‘nun etkili performansıyla Yalova ikinci çeyreğe iyi başladı. Daha derli toplu gözüken Marmara temsilcisi özellikle savunmada fiziksel dezavantajını içeri gömülerek çözmeye çalıştı. Üçlüklerle Telekom çözüm bulunca fark yeniden açıldı. Devre arasına Telekom 43-24 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte Max Heidegger resitali parkede vardı. Hem topu çok iyi yönlendirdi hem de üçlükleriyle fark yarattı. McConico ile etkili olan Yalova hücumda başka alternatif üretemeyince fark 30 sayılara geldi. Son çeyreğe Telekom 65-33 üstün gitti. Son çeyrekte tempo düşerken iki takım da uzun setler denedi. Rotasyonun dibine de gidilen dakikaların ardından karşılaşmadan Telekom 90-54 galip ayrıldı.
Bu mücadelede Travis McConio 13 sayı 5 ribaunt, 3 asist, Boran güler 10 sayı, 3 ribaunt, Martin Peterka ise 9 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle oynadı.

Kaynak: Haber Merkezi