Altınova Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘Altınova Yaz Şenliği’ programının 6 Temmuz Cumartesi günü Hersek Plajında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Milli takımımız Avusturya’yı 2-1 devirip Avrupa Şampiyonası’nda Çeyrek Finale çıktı. Hollanda ile oynanacak karşılaşmanın 6 Temmuz günü saat 22:00’de başlayacak olması sebebiyle Altınova Belediyesi, Yaz Şenliği’nin 12 Temmuz Cuma gününe ertelendiğini kamuoyuna duyurdu.

Yaz şenliği programı kapsamında sıra gecesi, tulum, kemençe, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) ve ünlü sanatçı Hasan Yılmaz sahne alacak.

Sünnet Şöleni Düzenlenecek

Yaz şenliği programında Altınova’lı çocuklar içinde sünnet şenliği düzenlenecek. Toplu sünnet şöleni ile birlikte erkekliğe ilk adımın Altınova Yaz Şenliği programında atılacağını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Sosyal belediyecilik kapsamında bir geleneğimize daha sahip çıkıyoruz. Geleneklerimizde evlatlarımızın, anne ve babalarımızın mutluluğuna ortak olacağız.’’ dedi.

Geniş Program

Altınova Yaz Şenliği programında düzenlenmesi planlanan Bulgaristan, Kıbrıs, Gürcistan, Güney Kore, Kolombiya ve Makedonya’dan temsilcilerin olduğu Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) halk dansları gösterisi, ekiplerin ülkelerine dönecek olması sebebiyle iptal edildi.

Başkan Canbay, Komşularıyla Buluştu Başkan Canbay, Komşularıyla Buluştu

Daha önce şekillenen programdaki ücretsiz çiğköfte ikramının olacağı etkinlikte sıra gecesi ekibi, tulum, kemençe ekipleri sahne alacak. Program Ankara havaları seslendiren Ünlü Sanatçı Hasan Yılmaz’ın sahnesi ile sona erecek.

Başkan Fazlaca, Vatandaşları Davet Etti

Altınova’da belirli dönemlerde yaz şenlikleri etkinliklerinin devam edeceğini de belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Düzenleyeceğimiz yaz şenliğinin devamı da gelecek. Bu tip etkinlikler bizlerin birlik ve beraberliğini de güçlendirmektedir. 12 Temmuz Cuma günü Hersek sahil plajımızda düzenleyeceğimiz Yaz Şenliği etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.’’ diye konuştu.

Yalova Altinova Yaz Senlik Milli Mac Erteleme

Kaynak: Haber Bülten