2 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen kortej ve açılış gösterilerinin ardından başlayan 37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz gün Termal ve Çınarcık’ta sahne alan dansçılar büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında bu yıl 25.sü düzenlenecek Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması ise bu akşam gerçekleştirilecek.

Misafir Ülkeler Yarışacak

Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var? Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var?

25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması kapsamında Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C), Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay halk dansları ekipleri yarışacak. Birbirinden özel performansların sergileneceği geceyle ilgili olarak, TUFAG SK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Festivalimizin Gala Gecesi olarak adlandırdığımız Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nı bu yıl da Yalovalılarla buluşturacağız. Bu yarışmadaki amacımız kültürlerin karşılaştırılması değil. Bizler burada misafir ekiplerimizin performanslarını en üst seviyeye çekmeyi, keyifli bir rekabet ortamında misafir ekiplerimizin en iyi gösterilerini Yalovalılarla buluşturmasını amaçlıyoruz. Bu özel geceye tüm Yalova halkını davet ediyoruz.” şeklinde konuştu

Etkinlik Halka Açık Olacak

Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması, bu akşam gerçekleştirilecek gösterilerin ardından sahibini bulacak. Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan yarışma saat 21:00’de başlayacak ve girişler ücretsiz olacak.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel