SPOR

Ali Yavru Net Konuştu,” Bu Sezon BAL’da Tutunmak İstiyoruz”

Bölgesel Amatör Ligi(BAL)’ndeki temsilcimiz Yalovaspor’un genç başkanı Ali Yavru, 2024-2025 sezonuyla ilgili olarak net konuştu.

Radyo Gözde’de Kutsi Akay’ın konuğu olan Yavru, plan-proje ve hedeflenenlerle ilgili açıklamalar yaptı. Kendisine yönetilen zor sorulara rağmen Başkan Ali Yavru verdiği cevaplarla taraftarın gönlüne su serpti.

 Bölgesel Amatör Ligi’ne geri sayım başlarken Yalovaspor Başkanı Ali Yavru, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalova halkının kendilerine ciddi anlamda manevi destek verdiğini belirten Yavru, Yalovaspor’u profesyonel liglere taşımak için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını da ifade etti.

“Belediyelerimizle görüşme halindeyiz”

Yavru, “Göreve başlayalı yaklaşık 1 ayı aşkın süre geçti. Yalovaspor taraftarı ve Yalova halkı takıma çok ciddi bir destek veriyor. Ama elbette Yalovaspor’un manevi destek kadar maddi destek ihtiyacı olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu anlamda sponsorluk ve maddi destek sağlamak adına belediyelerimizi ziyaret ettik. Burada Yalovaspor’un Yalova açısından taşıdığı önemi kendilerine de ifade ettim. Yalovaspor sadece merkezi değil, Altınova’dan Armutlu’ya kadar tüm bir ili temsil ediyor.  Yalovaspor’u eski görkemli ve ihtişamlı günlerine taşımak bizim en önemli görevimiz. Göreve de bu nedenle talip oldum. Yalovaspor’un yeri BAL değil profesyonel liglerdir. Tüm ziyaretlerimizde de bu konuda hem fikir olduk. Yalova’nın marka değeri olan Yalovaspor’u el birliği ile yukarılara taşıyacağız. Ben Yalova halkının bu desteğini takımından esirgemeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Hedefimiz BAL’da Tutunmak”

Yalovaspor’un bu sezonki hedefinin BAL’a tutunmak olduğunu ifade eden Başkan Yavru,” Elbette öncelikle önümüzde Bölgesel Amatör Lig var. Bu sezon ilk hedefimiz BAL’da tutunmak. Yalova’yı BAL’da temsil eden bir takımımız daha var. Yeşilovaspor’da BAL’da mücadele ediyor. Elbette bu anlamda biz ligde tutunabilmek için Yeşilovaspor’un üzerinde bir yerde ligi tamamlamalıyız. Gönül 2 Yalova takımının da BAL’da tutunmasını ister ama maalesef bir takımın düşmesi gerekiyor.  Ardından da şampiyonluk ve profesyonel liglere yükselmek amacıyla lige asılacağız” dedi.

“Bu sezon için iyi kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum”

Genç ve tecrübeli isimleri harmanladıkları iyi bir kadro kurduklarını ifade eden Yalovaspor Başkanı Ali Yavru, “Yalovaspor olarak transferlerimizi de yapıyoruz. Öncelikle genç isimleri kadromuza katarak yola çıktık. Tecrübeli oyuncuları da kadromuza katmaya başladık. Yalovaspor’a yakışacak ve hedeflerine bu takımı ulaştıracak bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada elbette maddi destek bekliyoruz. Bu desteği alırsak sürpriz transferler de gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.