2 Temmuz 1993 tarihinde ülkemizin tarihine geçecek kara bir olay yaşandı. Sivas’ta düzenlenecek Pir Sultan Abdal Şenlikleri için yurdun farklı yerlerinden Sivas’a gelen Alevi yurttaşlar, konaklamak için Madımak Oteli’ne geldi. İçlerinde dönemin ünlü yazarları ve sanatçılarının olduğu grup konaklarken, Cuma Namazı sonrası toplanan büyük kalabalıklar oteli abluka altına aldı ve akşam saatleri sırasında otel ateşe verildi. Meydana gelen olaylar sonrası çoğunluğu Alevi olan 33 kişi ve 2 otel çalışanı hayatlarını kaybetti.

Yalova Sivas Katliam Anma Cem Vakfi Haci Bektas Program (3)İlerleyen yıllarda katliam hakkında çıkan yeni görüntüler yaşanan dramı bir kez daha gözler önüne sererken, Aleviler bu katliamın unutulmaması adına her yılın 2 Temmuz gününde anma gerçekleştiriyor. Bu anma programları uzun zamandır Yalova’da da yapılıyor. Yalova’da faaliyetler sürdüren Alevi dernekleri katliamın 31. Yıldönümünde bir kez daha toplanarak kaydedilen canları bir kez daha anacak.

Yalova Sivas Katliam Anma Cem Vakfi Haci Bektas Program (6)Hacı Bektaş Veli Yalova Şubesi ve Cem Vakfı Yalova Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleşecek anma programı bugün saat 19:00 itibariyle Suwon Park Sahili’nde başlayacak. Eğitim-sen Yalova, Eğitim-İş Yalova, DİSK Yalova, EMEP Yalova, TİP Yalova ve CHP Yalova’nın katılım sağlayacağı anma programı basın açıklamasının ardından Grup Eksik Gitar'ın türküleriyle ve Veysi Atlı'nın seslendireceği şiir dinletisiyle devam edecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da Açılışlara Katıldı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da Açılışlara Katıldı

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Sivas Katliam Anma Cem Vakfi Haci Bektas Program (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel