Ülkemizi 2002 yılından itibaren tek başına iktidar olarak yöneten AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Bu kuruluş tarihi, AK Parti’nin doğum günü olarak AK Parti Genel Merkezi’nde ve 81 ilin teşkilatlarında her yıl kutlanıyor.

Bu yıl 23.sü gerçekleştirilen kutlamalar özelinde AK Parti Yalova İl Başkanlığı, diğer İl Başkanlıkları gibi kutlama programı gerçekleştirdi. 14 Ağustos Çarşamba günü saat 13:00’te başlayan kutlama programı AK Parti Yalova İl Başkanlığı Binası’nda düzenlendi. Programa AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, İlçe Başkanları, AK Parti’nin önceki dönem Yalova İl ve İlçe Başkanları geniş bir katılım sağladı.

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (2)

“Biz bu ülkenin temel taşıyız”

1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk sözü alan AK Parti’nin Yalova Kurucu İl Başkanı Yaşar Demirel ilk gün ki gibi bir heyecan içerisinde olduğunu dile getirdi ve AK Parti’nin Yalova’da ilk teşkilatlanma hikayesini anlattı. Demirel konuşmasının devamında, “Bazen aramıza kırgınlıklar girebilir ve bazen nefsimize yenik düşebiliriz ama biz bu ülkenin temel taşıyız. Bu ülkenin geleceğinin teminatı yine biziz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Belki şu anda bazı sıkıntılar, zorluklar çekebiliriz ama hayatta böyle inişli ve çıkışlıdır. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtuluruz” şeklinde konuştu

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (7)

“AK Parti, kadın hareketidir”

Kurucu İl Başkanı Demirel’in ardından söz alan AK Parti’nin Kurucu İl Kadın Kolları Başkanı olan ve son 2 dönemdir AK Parti Yalova Milletvekilliği görevini üstlenen Meliha Akyol, AK Parti’nin sadece bir siyasi parti olmadığını ve bir büyük medeniyet yürüyüşü olduğunu vurguladı. Akyol, “Kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri misyonuyla hem ülkemizi hem de bölgemizi daha barışçıl ve daha adil bir düzel için yönlendirmiştir. Milletimize olan bağlılığı ve vizyonu sayesinde Türkiye saygın bir konuma ulaşmıştır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde yürüttüğümüz bu kutlu dava daha güçlü bir Türkiye’yi yürütme yolunda emin adımlarla ilerleyecektir” dedi. Ak Parti’nin bir kadın hareketi olduğunu belirten Akyol, “23 yıllık mücadelemizde AK Parti, yasaklarla mücadele etti ve eğitime tam erişimi sağladı. Bildiğini gibi kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi ama sadece başı açık kadınlara verildi. Üniversite eğitimi verildi ama sadece başı açık kadınlara verildi. Türkiye’deki kadınların %60 başörtülü… Bugün geldiğimiz noktada Afyonkarahisar’da başörtülü bir valimiz var. Başörtülü kadın rektörlerimiz var ve bendeniz de olduğu gibi başörtülü vekillerimiz de var. Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güçlü dirayeti ile gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (8)

“Yeni bir safhaya geçtik”

Vekil Akyol’un ardından söz alan ve günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, “Her yıl dönümü önemlidir, ama 23. yıl dönümü ayrıca önemlidir. Bu yaş, hukukumuzda bireylerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanda rüştlerini ispat edişlerinin ifadesidir. Kadim davamız ile milletimize hizmet aracı gördüğümüz siyasetimiz ve onun yüce bir çatısı olarak kabul ettiğimiz AK Parti hamdolsun 23 yaşına ulaştı. Geride bıraktığımız 23 yılın ardından partimiz artık gerek müktesebatıyla, gerekse yetiştirdiği kadrolarla yeni bir safhaya geçmiştir. AK Parti’nin kuruluşunda Gençlik Kollarında göreve başlayan erkek ve kız evlatlarımız, artık bugün ilçe veya il başkanlarımız, Genel Merkez yöneticilerimiz, milletvekillerimiz olarak görev yapıyor. Bugün yine Gençlik Kolları’nın kapısından içeri giren liseli, üniversiteli gençlerimiz de bayrak yarışında inşallah yarın aynı görevleri devralacaklardır. Ana Kademede, Kadın Kollarımızda, belde, ilçe, il teşkilatlarımızda görev alan arkadaşlarımızın pek çoğuyla aynı veya farklı görevlerde yol yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu büyük ailenin bir parçası olma onuru dahi tek başına çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır” dedikten sonra sahneye önceki dönem AK Parti Yalova İl Başkanları’ndan Mustafa Pehlivan’ı davet etti ve parti rozetini yeniden taktı.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkezi’ne bağlanıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23. Kuruluş yıldönümüne dair açıklamaları takip edildi.

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (9)

İnce; Darbe ve Referandum Türkiye’ye Büyük Zarar Verdi! İnce; Darbe ve Referandum Türkiye’ye Büyük Zarar Verdi!

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (10)

Yalova Ak Parti Kurulus Yildonum Kutlama Program (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel