Altınova Tavşanlı Beldesinde yer alan Panorama site sakinleri, lağım akmasından şikayetçi. Kurban Bayramından beri şikayetlerinin devam ettiğini, belediyenin yetkili yerlerine başvurduklarını aktaran site sakini içlerinde bulundukları durumu, yurt dışından parça beklediklerini, idare etmelerini istediklerini aktardılar. Site sakinlerinden konuşan bir vatandaş durumu şu şekilde özetledi:

“Altınova ilçesi Tavşanlı Beldesinde yer alan Panorama Sahil Sitesiyle sınırı olan Negmar’a ait arazide fotoğraflarda da görüldüğü gibi evimizin bahçe duvarına sınır bulunan duvar dibine daha önce açılan ve kapatılmayan oluktan, kurban bayramı haftasından bu yana açıktan kanalizasyon akıyor. Durum önce telefonla daha sonra dilekçeyle Tavşanlı Belediyesine bildirildiğinde; sözlü olarak verilen bilgi motorların bozulduğu, yurtdışından sipariş edileceği, teslimat sürecinin 8 ila 10 hafta aralığında olduğu, bu süreçte yapılabilecek bir şey olmadığı söylendi. Kanalizasyon akıntısının gün boyunca dere gibi olduğu, koku ve sinekten dolayı bahçeyi kullanamadığımızı, hatta evlerimize girerken dahi nefesimizi tuttuğumuzu söyleyerek bu durumun sağlığımızı tehdit ettiğini ve bu kokuyu solumak durumunda bırakıldığımızı söylediğimizde, “Sizin yine iyi, kimi evlerde evin içine kadar akmış.” şeklinde bir yanıt verildi.

“Aynı akıntı bir caddede veya sokakta gerçekleşse yine yurtdışından sipariş mi beklenecekti, yoksa acilen geçici de olsa bir çözüm mü bulunacaktı?” sorusuyla birlikte önerilen hiçbir alternatife yanaşılmayarak ancak her gün ekiplerin gelip tahliye işlemi gerçekleştirebileceği söylendi. Bununla ilgili fotoğraflar da ektedir. Ancak tahliye hiçbir işe yaramıyor, çünkü akıntı yoğun bir şekilde sürekli var. Bu hatırlatıldığında “Böyle böyle idare edeceğiz.” yanıtı verildi.

Bu bölgenin tersane bölgesi olması ve Tavşanlı’da da yoğun bir işçi popülasyonu bulunması nedeniyle geçtiğimiz yıl sitedeki işçi yoğunluğu ve site düzeninin bozulmasına bağlı aynı belediye ile yapılan görüşmede belediye tarafından bizlere “Siz neden ısrarla orada oturuyorsunuz?” denmişti. Kanalizasyon kokusundan oturamadığımıza karşılık da “Orası tersane olursa siz orada hiç oturamayacaksınız.” dendi.

Tersane tarafından bu oluğun bir yıldır kapatılmamasının, kanalizasyonun buradan yol bulmasının ve durumun ısrarla geçici de olsa (yerli motor temin edilsin önerimiz dahi ona bütçemiz yok denerek reddedildi) bir çözüm bulunmamasının bir sindirme politikası olduğunu düşünüyoruz. Çünkü site 42 hane ve tripleks villalardan oluşuyor. Birçok evde de sayıları 15-20 arasında değişen işçiler yaşıyor. Daha önce 40 işçinin yaşadığı dönemler oldu. Her bir evde 20-25 işçi kalsa, site yaklaşık 1000 işçiye lojman olabilecek kapasatide…

Bu durumda, tüm bu olanların planlı olduğunu düşünmek de bizim için kaçınılmaz…” dedi. 

MAKFED Toplantısı Yalova OSB’de Yapıldı MAKFED Toplantısı Yalova OSB’de Yapıldı

Muhabir: Duygu Saral