SPOR

Acar Finale Ramak Kala Elendi!

Yalova’nın en köklü kulüplerinden biri olan Acarspor’un U17 Takımı, U17 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında güçlü rakibi Fethiye İdmanyurdu’na takıldı.

Yalova U17 ligi şampiyonu Acarspor, U17 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarını Düzce’de oynadı. Organizasyonun ilk gününü bay geçen Sarı Lacivertli ekibimiz ikinci gün İstanbul ekibi Feriköy’ü Salih Güldür’ün golüyle 1-0 mağlup ederek finale göz kırpmıştı. Gruptaki son maçında ise Bursa’nın altyapısıyla güçlü ve birçok Türkiye şampiyonlukları kazanmış olan Fethiye İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. 
İsmail Şengelen ve Kürşat Özpolat’ın öğrencileri 23. Dakikada gelen gol sonrasında Bursalı güçlü rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda Fethiye İdmanyurdu    ikinci yarıda gollerle başlayınca mücadeleyi 5-1’lik skorla kazanmayı başardı. Acarspor’un tek golüne ise Emirhan Sipan imzasını attı. İlk gün Feriköyspor’u 1-0 mağlup eden Bursa ekibi böylelikle Düzce grubunda adını finale yazdırmayı başardı.
“Bursa finali yaşanacak”
B Grubunu Feriköy ve Acarspor’u 1-0 ile 5-1’lik skorlarla mağlup eden Fethiye İdmanyurdu’nun finaldeki rakibi de belli oldu. A Grubunda Sakarya temsilcisi Harmanlıkspor’u 4-1 mağlup eden Kestel Belediyespor büyük bir avantaj sağlamıştı. Bu grubun ikinci maçında İstanbul ekibi Damlaspor rakibi Harmanlıkspor’u 1-0 devirdi. A Grubunun finalinde ise Kestel Belediyespor-Damlaspor kozlarını paylaştı. Mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanan Bursa ekibi adını finale yazdırdı. Düzce grup finalinde Fethiye İdmanyurdu ile Kestel Belediyespor birincilik mücadelesi verecek. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) organize ettiği U17 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında 23 takım 27-30 Haziran 2024 tarihleri arasında Düzce, Uşak, Sinop ve Diyarbakır grup merkezlerinde oynanırken 4 grup birincisi Türkiye Şampiyonluğu için final grubunda ter dökecek.