GÜNDEM

90.Yıl Spor Salonu Önüne Rehabilite Mi Geliyor?

Senelerdir kir pas içinde olan, 90. Yıl Spor salonunun önünde ki hayvanseverlerin sokak hayvanlarını beslediği noktaya gerekli müdahale yapıldı. Duşakabinden bozma barınak kaldırıldı.

Turan Koçal Caddesinde hayvanların beslenildiği yerler içler acısı durumdaydı. 90Yıl Kapalı Spor Salonunun önünde bir yılı aşkın aynı vaziyette bulunan hayvanların beslendiği nokta ile ilgili bir çalışmalar yapıldı. Duşakabinden bozma parçalar, yağmurdan korunsunlar diye konmuş kutular, etrafa saçılan kemikler, kuru mamalar, ev yemekleri, hayvanlar içinde sağlıksız bir ortam oluşturuyordu ve onlar kaldırıldı. Belediye’nin hayvanların beslenmeye alışkın olduğu nokta için bir şey yapacak mı hayvanseverler tarafından merak ediliyor. Mama otomatının, kedi evlerinin, kuş evlerinin mi olacağı merak konusu.

Eski hali

Uzun zamandan beri sokak hayvanlarının beslendiği bu nokta Turan Koçal caddesinde, Kapalı Spor Salonunun hemen önünde duruyordu. Duşa Kabin parçaları ile kapatılmış içerisine kutulardan kedi evleri konmuş durumdaydı. Karton parçaların içerisine çiğ kemikler ve et parçaları konarak hayvanların beslenmesi hayvanseverler tarafından karşılanıyordu. Ev yemekleri, kuru mama gibi besinlerle beslenilmeye çalışılan sokak hayvanlarının, daha temiz bir yuva olması gerekiyor. Kedi evleri, kuş evleri Yalova’nın birkaç yerine kondurulurken, uzun zamandır bu manzarayla karşı karşıya kalan hayvanseverler içinde sokak hayvanı besleme noktası ve kedi evleri konulması gerekiyor. Daha temiz daha steril bir görüntü oluşturulması gerekiyor. 90. Yıl Kapalı Spor Salonunun hemen önünde olan duşa kabin parçaları, karton kutular kaldırıldı. Hayvanların beslenmeye alıştığı bu noktaya, acilen rehabilite edilmesi gerekiyor. Yalova basketbolda birinci lige çıkmışken, dışarıdan gelen vatandaşları iyi bir izlenim vermek için bu alanın hem sokak hayvanları için hem de dışarıdan görüntü için kaliteli bir ortam yaratılması gerekiyor.