Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü’nün (TUFAG) 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Yalova Kafkas Derneği’nin 20. Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali’ni geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirmesinin ardından Yalovalılar, bir büyük festivalle buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

YAFEM, Yalova’yı Romanya’da Temsil Edecek! YAFEM, Yalova’yı Romanya’da Temsil Edecek!

İlimizde kurulduğu 1988 yılından itibaren birçok kültürel faaliyete imza atan Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM), her yılın Temmuz ayında Türk Dünyası’ndan ekipler getirerek Yalovalılar ile bir araya getiriyor. Bu yıl 27.si düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni’ne Azerbaycan, Bosna Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya (Alanya), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya (Alanya), İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya, Doğu Türkistan olmak üzere 15 ekip katılıyor.

Festival Yürüyüşle Başladı

Bu yıl 18-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 27. Türk Boyları Kültür Şöleni, Batı Sahil Bandı’ndan başlayan yürüyüş ile start aldı. Festivale katılacak ekipler, Deprem Anıtı Bölgesi’nden katıldığı ülkelerin bayraklarıyla birlikte kortej halinde yürüyüşüne başladı. Gazipaşa Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüş sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı ve Yalovalıların büyük ilgi gösterdiği gözlendi. Yürüyüşü tamamlayan ekipler, Mini Amfi olarak bilinen Suwon Park’ta toplandı ve hazırladıkları ilk gösterileri sergilemeye başladı. Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelen ekipler, kendi kültürlerine ait danslarını sergilerken, Yalovalılar büyük bir dikkatle takip etti.

Ekipler, festivalin 2. günü olan 19 Temmuz Cuma günü Suwon Park’ta performanslarını sergileyecek ve kültür şöleni devam edecek.

Kameraman-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

27. Türk Boyları Kültür Şöleni Başladı! Foto Galeri: 27. Türk Boyları Kültür Şöleni Başladı!

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel