Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) 7. Komite Başkanı Mehmet Görpe ve Meclis Üyesi Rahmi Üstel, Yalova sigorta acentelerini temsilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Bursa Bölge İrtibat Ofisi’nin açılışına katıldı.

Açılış kapsamında DASK Genel Müdürü Selva Eren ve Kanal ve Bölge Yönetimi Kıdemli Müdürü Erdem Akın ile yapılan görüşmelerde, Yalova’nın geçmişte yaşadığı deprem tecrübeleri ve olası afetlere karşı alınan önlemler değerlendirildi. Sigorta bilincinin yüksek olduğu belirtilerek, Yalova’da yapılan DASK poliçelerinin Türkiye genelinde üst sıralarda yer almasının sevindirici olduğu vurgulandı.

Midilli ile Ayvalık Arasında Ramazan Bayramı Yoğunluğu Midilli ile Ayvalık Arasında Ramazan Bayramı Yoğunluğu

Görüşmede, bu yıl içinde planlanan yeni düzenlemelerle DASK poliçelerine ek teminatlar eklenerek zorunlu afet sigortasına geçiş yapılacağı ve kapsamın genişletileceği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, ülkemizde meydana gelen son büyük depremde DASK poliçesi bulunan vatandaşlara yapılan ödemelerin eksiksiz gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yetkililer, "Deprem değil, çürük ve kötü binalar zarar verir" anlayışıyla, sigortanın önemine dikkat çekerek, vatandaşları bilinçli hareket etmeye davet etti.Yalova Ytso Komite Baskan Komite Uye Bursa Dogal Afet Sigorta Dask Bursa Bolge Temsilcilik Acilis (3)Yalova Ytso Komite Baskan Komite Uye Bursa Dogal Afet Sigorta Dask Bursa Bolge Temsilcilik Acilis (1)

Kaynak: Haber Merkezi