Yalova Üniversitesi İklim Elçisi LCOY Türkiye 2024 Programına Katıldı Yalova Üniversitesi İklim Elçisi LCOY Türkiye 2024 Programına Katıldı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları açıklandı. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlandı. Yalova’dan ve tüm Türkiye’den adaylar, sınav sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek. AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tek tek duyurulmayacak. Adaylar tek sorgulama ekranı üzerinden sonuçlara erişebilecek. Sonuç ekranında adayların TYT puanı ve sınava girilmesi durumunda AYT ve YDT puanları yer alacak. Adayların lisedeki başarı durumları ise OBP puanı olarak ifade edilecek. Adayların ortaöğretim başarı puanı dahil edilen başarı sıralamaları benzer şekilde YKS sınav sonuçları ekranında olacak.

İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar açıklamasında, “Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" dedi.

Öğrenciler Yayınlanacak Kılavuzu Bekliyor

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite sınavı tercih takvimi ayrıca duyurulacak. Adaylar 2024 yılı YKS tercih kılavuzuna göre tercihlerini yapacak. Tercih kılavuzunda üniversitelerin kontenjanları, özel ve genel şartları, taban puanları, tercih hakkı ve tercih süresine ilişkin genel bilgiler yer alacak. Merkezi yerleştirmede üniversite kazanamayan adaylar için ek tercihler alınacak. Geçtiğimiz yıl tercih süreci 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde yapılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi