ÖZEL HABER

Yalova’nın Mavi Bayrak Geleceği: 2025 Yılı İçin Öne Çıkan Plajlar

Yalova'nın turizm potansiyelinin arttırılması için çalışmalar devam ediyor. Mavi Bayrak alabilecek konumlar belirleniyor.

Yalova'nın turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 2025 yılında Mavi Bayrak için müracaat edebilecek lokasyonlar belirleniyor. Turizm sektörünü yakından ilgilendiren çevre ödüllerinden olan Mavi Bayrak Ödülü, bugün 30'u Avrupa’da olmak üzere dünyada 51 ülkede uygulanması nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Yalova plajlarının dünya standartlarında sayılabilmeleri için yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği ve hizmetleri bakımından alt yapı özelliklerini taşımasının yanında çevre eğitimi ve bilgilendirme bakımından bazı ödevlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Mavi Bayrak ödülleri tatlı su ve deniz alanlarında sürdürülebilir kalkınmayı desteklemesinin yanında yerel yönetim ve plaj işletmelerinin yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği konularında yüksek standartlara ulaşmaları bakımından önem arz ediyor. Yalova'da da bu standartlara sahip plajların oluşturulması hem ilimizin ekonomik kalkınması, hem çevreyle uyum içerisinde tesislerin oluşması, hem de ilimizin küresel çapta bilinirliğinin artması bakımından büyük önem taşıyor.

Yalova’nın farklı bölgelerinde deniz suyu Mavi Bayrak müracatına uygun bulunan plajlar, diğer eksikliklerini gidermeleri halinde 2025 yılı için Mavi Bayrak başvurusunda bulunabilecekler.

Bu plajlar şunlar:

Armutlu’daki İhlas Armutlu Tatil Köyü Plajı

Çiftlikköy’den Aydınkent-Ceylankent Sahili

Çınarcık’tan Esenköy Çamlıbel Mevkii Plajı, Kumluk Mavis Plajı, Taşliman Mevkii Plajı