Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Gençlik Merkezi Genç Ofis’te Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) ve Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü (EMK) tarafından organize edilen Mühendishane modül eğitimi Yalova Makine İhtisas OSB Genel Müdür Vekili Mustafa Acar’ın "Yalova OSB ve Fırsatlar" semineri ile açılışını yaptı.
Mustafa Acar Yalova OSB’de Kamu, Üniversite ve Sanayi iş birliği ekosistemi oluşturularak Yerli, Yenilikçi, Yeşil, Yüksek Teknoloji ve Yalın üretim hedeflerine odaklanıldığını vurguladılar. Mustafa ACAR öğrencilere iş hayatında başarıya ulaşmak için ne yapmalısınız sorusu ile başarılı olmak için yapılması gerekenler hakkında tecrübelerini aktardı.
Sonrasında Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Cihad Karaçam Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) programından bahsetti. Yurt dışı ve yurt içi üniversite başvurularında yüksek lisansa kabul için bir niyet mektubu yazımı atölyesi gerçekleştirildi.
Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Çalık Kariyer Planlama dersinin ardından öğrencilerin Kariyerlerin Planlanması ile ilgili atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Öğrencilerin kariyerlerinin planlanmasında birinci önceliğin kendilerini tanıması gerektiğinden bahsedildi. Sonrasında ise güçlü ve zayıf yönlerini tanımalarını ve fırsatlara göre zayıf yönlerini güçlendirilmeleri gerektiği vurgulandı. Her bir öğrencinin kişilik analizleri dinlenerek Kariyer Planları hakkında tavsiyelerde bulunuldu.
Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde öğrenimini sürdüren lisans öğrencilerinin sınıf ayrımı gözetmeksizin başvurabildiği ve profesyonel hayata yönelik iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulduğu Mühendishane programı devam ediyor.
Mühendishane 2.0 kayıtları Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Yalova olmak üzere Türkiye’de 11 il de başvuruya açıldı. Mühendishane 2.0 programına kabul edilen öğrenciler mülakat yolu ile belirlendi.
Program surecinde bir mühendisin sahip olması gereken bilimsel, etik, felsefi değerleri ve güncel bilgileri takip etmek için kurulan Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı mezun olan her mühendisin üniversite müfredatının yanı sıra çalışma hayatında aranan özelliklere sahip olmalarını amaçlanıyor.
2019 yılında ilk mezunlarını veren mühendishane süreç içerisinde edindiği tecrübeler ışığında yeni dönemine daha esnek ve modüler olan Mühendishane 2.0 konsepti ile başlamıştır. Atölye çalışmaları, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile desteklenen modüller Mühendishane öğrencileri ile buluşturuldu. Bu program kapsamında öğrenciler; konusunda uzman ve başarılı akademisyen ve ilgili sektör temsilcileri tarafından verilecek kariyer modülü, iletişim modülü ve her modülün içerisinde yer alan derslerle birlikte atölye çalışmaları, tecrübe paylaşımları, şehir ve kültür gezileri, sosyal aktiviteler yapılmaktadır. Modüler eğitim sayesinde her bir ders ile öğrendiklerini pekiştirmeni sağlayacak atölyelere dahil olarak alanında uzman, başarılı akademisyen, sanayici ve eğitimcilerle tanışma fırsatı yakalayacak.