EĞİTİM

Yalova’da Karne Sevinci

2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne töreni, Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Karne Töreninde, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve okul yönetimi katıldı. Tören öncesinde protokol üyeleri, sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini takdim etti. Öğrencilerin sevinçli ve heyecanlı oldukları gözlemlendi. Karnelerini alan öğrenciler, yaz tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. Ardından okul bahçesinde tören düzenlendi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptığı konuşmada, “11 Eylül 2023 tarihinde çok büyük bir heyecan ve mutlulukla başlamış olduğumuz eğitim öğretim yılının son ders gününde öğrencilerimizin karne heyecanını birlikte yaşayacağız. Öncelikle bu süreçte çocuklarımızın hayat yolculuğunda, eğitim yaşamında onlara destek veren meslektaşlarıma, onları bilgilerle donatan, onlara yaşam becerileri kazandıran velilerimize, öğretmenlerimize bunun haricindeki tüm eğitim paydaşlarımıza okullarımızda kantincisinden temizlikçisine kadar eğitime destek veren herkese, tüm kurum ve kuruluşlara verdikleri destekler için teşekkür ediyorum. Bugün karne heyecanı yaşıyoruz ancak bizim maraton bitmiyor hemen bayramdan sonra ilimizde farklı lokasyonlarda yaz okulları açacağız. Eğlenceli bir eğitim sürecine yaz döneminde de devam etmek isteyenlere bu fırsatı sunmaya çalışacağız. Yine yaz döneminde önümüzdeki eğitim öğretim yılının her türlü hazırlıklarını şimdiden hiç vakit kaybetmeden gerçekleştirmeye çalışacağız. Ben bu vesileyle tekrar öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Güzel, eğlenceli bir tatil diliyorum. Bol bol eğlenin, bol bol gezin, bol bol kitap okuyun, annelerinize, babalarınıza yardımcı olun diyor, hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Vali Kaya, ‘Yaz tatilinde bol bol eğlenin’

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin ardından söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “Çok kıymetli yavrularımız, velilerimiz, öğretmen arkadaşlarım hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Hepiniz çok heyecanlısınız, mutlusunuz. Bizde karne heyecanını sizlerle beraber paylaşıyoruz. Bu sene mezun olan arkadaşlarımız, kıymetli öğrencilerimiz var. Onlara da yeni dönemde ortaokuldaki eğitimlerine devam etmelerini temenni ediyorum. Yaz tatilinde özellikle bol bol eğlenmenizi, bol bol kitap okumanızı, özellikle de ailenizle de kaliteli zaman geçirmenizi istiyoruz. Çünkü bu eğitim öğretim yılında özellikle velilerimiz, öğrencilerimiz çok yoruldular, kaliteli zaman geçiremediler belki. Bundan sonraki süreçte güzel zaman geçirmelerini temenni ediyorum.

Bu dönemde özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Yalova İl Müftülüğümüzün yaz kursları var. Özellikle değerler eğitimi noktasında müftülüğümüzün yaz kurslarına katılmanızı özellikle tavsiye ediyorum. Gençlik Spor Müdürlüğümüzün de yaz döneminde gençlik kampları olacak. Bunlara da özellikle katılmanızı tavsiye ediyorum. Hepinizi kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. İyi ki varsınız diyorum, öğretmen arkadaşlarımızı da göstermiş oldukları gayretten dolayı tebrik ediyorum, iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı. Ardından 4. Sınıf öğrencileri, okulun birinci sınıf öğrencilerine Türk Bayrağı ve Atatürk İlkokulu flamasını takdim etti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve Okul Müdürü Tülin Bozgül son ders zilini çaldı ve tören sona erdi.