Küresele atılan yerel imza olarak ifade edilen coğrafi işaretler, ününü üretildiği/yetiştirildiği bölgeden alan yöresel ürünlerin dünyada yükselen bir değer haline gelmesi ve tüketici dikkatini çekerek güven oluşturması açısından çok önemli hale gelmiş durumda. Bu önemin farkında olan İl Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, ilimizin tarımsal ürünleri arasında coğrafi işaret potansiyeli taşıyanların belirlenmesi, tescil edilmesi ve marka kimliğinin oluşturulması amacıyla planlama, analiz, hazırlık, başvuru ve tescil çalışmalarını yürütüyor.

Bahçelievler Mahallesi MAG Toplantısı Yapıldı Bahçelievler Mahallesi MAG Toplantısı Yapıldı

Yalova Cografi Isaret Ekosistem Yaginlastirma (3)Bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde Yalova ilinin tarımsal ürünleri arasında coğrafi işaretli olarak “Yalova Aronyası”, “Yalova Kivisi” ve “Yalova Kestane Balı” olmak üzere 3 ürünümüz yer alıyor. İlde coğrafi işaretli ürün ve bu ürünleri kullanan üretici/satıcı sayısını artırmak üzere İl Müdürlüğü tarafından il genelinde yaygınlaştırma çalışmaları da sürüyor.

Son olarak Çiftlikköy İlçesi Dereköy Köyü'nde kivi üretimi yapmakta olan üreticilerimizden bir kısmı ile coğrafi işaretler ve kivi coğrafi işareti ile ilgili bilgilendirme ve yayım çalışması yapıldı. Ayrıca Dereköy Muhtarlığı ve çiftçilerle birlikte köyde uygulanabilecek projelere ilişkin görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Yalova Cografi Isaret Ekosistem Yaginlastirma (2)

Kaynak: Haber Merkezi