SPOR

Yalova VİP’ten 2 Transfer Daha

5 Ekim Cumartesi günü Manisa’da Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’a konuk olacak olan Yalova VİP kadrosunu 2 isimle daha güçlendirdi.

Önceki gün Sibel Seval Balcıoğlu’nun lisansını çıkartan Turuncu Sarılı ekibimizde beklenen oldu ve Ukraynalı uzun Olena Stashcuk’la yollar ayrılırken Yacine Diop’la anlaşma sağlandı. Kadın basketbolundaki başarılı temsilcimiz ayrıca uzun rotasyonuna Sena Özekli’yi de ekledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nde 2024-2025 sezonuna istediği başlangıcı yapamayan Yalova VİP adeta ligin dibini boylamıştı. İlk üç haftada J&M Çanakkale Belediyespor’a 85-62, 01 Adana Basketbol’a 72-53 ve ÇBK Mersin Gelişim’e 84-50 gibi farklı skorla yenilen Turuncu Sarılı ekibimizin yönetimi transferde kolları sıvadı.

Dar oyuncu rotasyonuna ilk olarak Avusturalya NBL One Liginde forma giyen 2001 doğumlu ve 174 boyundaki Sibel Seval Balcıoğlu’nu katan VİP ayrıca Senagalli Milli oyuncu Yacine Diop ve uzun forvet Sena Özekli’yi transfer etti.

1995 doğumlu ve 1.80 doğumlu Yacine Diop kısa ve uzun forvet mevkilerinde oynayabiliyor. Senegal Milli takımının formasını sayısız kez giyen başarılı oyuncu son olarak Mısır Süper Ligi’nde Alexandria Sporting Club’ta oynadı. Diop ayrıca İspanya, Fransa, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde forma şansı buldu.

2000 doğumlu olan 1.87 boyundaki Sena Özekli, altyapı Milli takımlarında forma giyerken ayrıca Mersin Basket, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Karya, Uludağ Basketbol, Çankaya Üniversitesi, 01 Adana Basketbol ve geçen sezon Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’un başarısı için ter döktü.